Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Mandate de aducere pentru martori, într-un dosar de evaziune fiscală


   Persoanele acuzate că s-au constituit într-un grup infracțional organizat pentru a face evaziune fiscală prin colectarea de fier vechi au fost prezente, din nou, în fața instanței de judecată. Nu același lucru au făcut și martorii, magistratul însărcinat cu soluționarea cauzei dispunând emiterea mandatelor de aducere cu mențiunea că în cazul în care nu se vor prezenta ar putea fi amendați cu câte 1.000 de lei.
   Avocații au solicitat schimbarea încadrării juridice, iar în cazul unuia dintre inculpați să se constate că a achitat prejudiciul. Instanța a decis să fie fixat următorul termen pentru luna februarie. În rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Vrancea se arată că Cristi T., în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Slobozia Bradului, Irinel B. și George P. s-au constituit într-un grup infracțional, în mod repetat omițând să evidențieze în actele contabile ale firmei livrări de deșeuri feroase, sustrăgându-se de la plata impozitelor. Irinel B. este acuzat că l-a ajutat pe Cristi T. să nu evidențieze în actele contabile cele 23 de livrări, iar George P., care este administrator la Remat Poarta Albă, nu a evidențiat în contabilitate aceste livrări, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit de 42.784 lei.
   Potrivit procurorilor, cei trei inculpați au reușit să fraudeze prin metoda omisiunii de a evidenția în contabilitate unele livrările de deșeuri feroase efectuate în cursul anului 2012. S-au sustras astfel de la plata impozitului pe venit în sumă totală de 80.776 lei și a impozitului pe profit în sumă de 65.428 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?