Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Judecaţi pentru tentativă de omor, condamnaţi pentru lovire


   Doi bărbați din Mera, anchetați inițial pentru tentativă de omor, au fost condamnați pentru o simplă faptă de lovire în urma studierii dosarului de către magistrații Tribunalului Vrancea. Este vorba despre un bărbat de 56 de ani și ginerele său, de 31 de ani, acuzați că au lovit un tânăr de 17 ani în cap, cu muchia toporului. 
   Prin sentința pronunțată, Mitică P. și ginerele său Marian G. au scăpat de acuzația de tentativă de omor, prin schimbarea încadrării juridice în lovire. „Condamnă pe inculpatul P. Mitică prin schimbarea încadrării juridice (…)pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe (…) la 700 lei amendă penală. Condamnă pe inculpatul G. Marian, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe (…) la 500 lei amendă penală. (…) Admite în parte cererea de constituire ca parte civilă a părții vătămate”, se arată în sentința pronunțată de magistrații Tribunalului Vrancea, care nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. De asemenea, unul dintre inculpați a fost obligat la plata unor despăgubiri civile către partea vătămată. Astfel, Mitică va avea de achitat 38 lei, contravaloarea actului medical al victimei și câteva sute de lei către Spital și Ambulanță.
   Fapta pentru care cei doi bărbați au ajuns în fața instanței de judecată datează din 3 iulie 2012. Potrivit actelor de la dosar, Mitică a avut un conflict, inițial, cu tatăl  victimei, care ar fi trecut cu un camion pe un pod pe care trecerea autovehiculelor mai grele de un anumit tonaj era interzisă. Seara, cei doi inculpați au observat victima pe stradă, împreună cu tatăl său. Marian le-ar fi făcut reproșuri celor doi, apoi a trântit victima la pământ, lovind-o, după care socrul său i-a aplicat victimei o lovitură în cap cu muchia toporului. Partea vătămată a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru a se reface.
   La primele audieri, inculpații nu au recunoscut niciuna dintre acuzații, dar ulterior au susținut că doar s-au certat, nicidecum că s-a ajuns la bătaie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?