Producătorii agricoli vor beneficia de subvenții de la bugetul de stat

0
310


   Producătorii agricoli vor beneficia, în 2014, de subvenții de la bugetul de stat de aproape 2,12 miliarde de lei, banii fiind orientați către sprijinirea sectorului zootehnic, dar și pentru plățile complementare din sectorul vegetal, potrivit raportului privind situația macroeconomică în perioada 2014-2017, publicat pe site-ul Ministerul Finanțelor Publice (MFP).
   Pentru sprijinirea crescătorilor de animale va fi alocată anul viitor o sumă de 1,52 miliarde de lei, iar pentru plățile naționale directe din sectorul vegetal, circa 663,2 milioane de lei, ceea ce reprezintă 21 de euro/hectar.
   Din fondurile totale alocate sprijinirii agricultorilor, în 2014, aproximativ 585 de milioane de lei sunt destinate crescătorilor de bovine, din care 96 de milioane de lei pentru schema decuplată de producție în sectorul de lapte și 488 de milioane de lei pentru schema din sectorul de carne. Sumele alocate pentru plățile din sectorul de creșterea ovinelor se ridică în 2014 la 348,6 milioane de lei. De asemenea, aproximativ 485 de milioane de lei vor fi destinate ajutorului de stat pentru motorina folosită în agricultură, iar 70,8 milioane de lei pentru ajutorul de minimis în vederea achiziționării tancurilor de răcire a laptelui.
   O sumă de 37 de milioane de lei din bugetul Ministerului Agriculturii va merge pentru ameliorarea raselor de animale și pentru primele de asigurare, însă deocamdată nu a fost stabilit cuantumul pentru că nu au fost promovate actele normative. În bugetul MADR din 2014 mai este inclusă și suma de 1,45 milioane de lei pentru acțiuni de ecologizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here