Băuturile gazoase îi fac pe copii mai agresivi

0
389


   Consumul abuziv de băuturi gazoase determină tulburări de comportament la copii, încă de la cea mai fragedă vârstă. Studii anterioare constataseră o legătură între acest tip de exces și problemele psihologice ale adolescenților, amintește passionsante.be. 
   Cercetători de la Universitatea Columbia (New York) și-au desfășurat cercetările pe circa 3.000 de copii de cinci ani, recrutați în cadrul unui studiu sociologic mai amplu. Li s-a cerut mamelor să spună care este consumul mediu de băuturi gazoase al copiilor lor și să le evalueze comportamentul. Din cei 3.000 de copii, 43% beau cel puțin o doză de băutură gazoasă pe zi și 5% — patru sau mai multe. Consumul excesiv — față de copiii care nu beau băuturi gazoase sau beau puțin — dublează înclinația spre comportament agresiv, izolare socială sau tulburări de atenție, arată rezultatele studiului. Legătura a fost stabilită ținându-se seama de o serie de factori (statutul socio-economic al părinților, mediul familial etc.). 
   Autorii sugerează că ar trebui redus drastic consumul de băuturi gazoase la copiii mici pentru a scădea riscurile de dezvoltare a unor tulburări de comportament, fără a mai vorbi despre luarea în greutate și alte consecințe nefaste pentru sănătate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here