Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Românii vor cheltui, în medie, 200 de euro pentru pachetele turistice de sărbători


   Românii vor aloca, în medie, 200 de euro pentru cumpărarea pachetelor turistice din perioada sărbătorilor de iarnă, majoritatea alegând destinații din România, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Teodor Călimănescu, managerul general al agenției Europa Travel. „Foarte rar bugetul va depăși 200 euro de persoană. Majoritatea românilor vor prefera să petreacă acasă, în familie, ori cu rudele sau prietenii. Cei ce vor alege să plece într-o scurtă vacanță, vor alege, în marea lor majoritate, destinații din România. În top vor rămâne stațiunile de pe Valea Prahovei și zona Bran-Moeciu, preferate de bucureșteni. Vedetele vor fi pensiunile cu servicii all inclusive. O mică parte dintre cei ce vor transforma sărbătorile de iarnă în vacanță vor alege circuitele externe — piețele de Crăciun din centrul Europei și revelioanele din marile metropole — Paris, Londra, Viena, Praga, Budapesta, Amsterdam, Barcelona. Un segment și mai restrâns va alege destinații mai „calde”, cu bugete accesibile — Dubai, Thailanda, Republica Dominicană, Cuba”, a precizat Teodor Călimănescu.
   Pentru destinațiile interne, prețurile pleacă de la 800 de lei, pentru 3 nopți de cazare, cu mic dejun, dar ajung la 2.500 — 3.000 lei pentru 5 nopți de cazare, toate mesele incluse. ,,Dubai, Maldive, Mexic — prin programul ” Tropicana — exotic low cost” — brand Europa Travel sunt câteva dintre noutățile pe care le-am pregătit pentru sfârșitul acestui an și începutul lui 2013. Pentru cei care rămân în România, există, ca noutăți, pachete de vacanță în de iarna și Revelion în stațiunile balneare Bazna, Băile Herculane, Băile Olănești, Călimănești-Căciulata, Sovata, Băile Felix, Covasna, Băile Tușnad, Vatra Dornei, Moneasa, Buziaș, Balvanyos’, ne-a mai precizat Teodor Călimănescu.
   Anul trecut, românii au alocat, pentru cumpărarea unui pachet de vacanță de iarnă, un buget mediu de 185 euro pentru destinațiile din România și de 360 de euro pentru cele din străinătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?