Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

ULTIMA ORĂ: Constantin Mîndrilă nu mai este managerul Spitalului Judeţean


   Constantin Mîndrilă a fost demis din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Sfȃntul Pantelimon” Focșani. În aceeași situație se află și Mirela Cotea, directorul Spitalului Comunal Vidra. Decizia de demitere aparține ministrului sănătății, Eugen Nicolăescu și a fost luată ca urmare a datoriilor acumulate timp de trei luni consecutiv de unitățile conduse de cei doi. În ceea ce o privește pe Mirela Cotea, aceasta își depusese demisia. 
   „În urma analizelor și evaluărilor trimestriale ale managerilor unităților sanitare cu paturi din subordinea MS, precizăm faptul că cinci dintre aceștia au înregistrat arierate, timp de 3 luni consecutiv: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, Spitalul CFR Constanța, Spitalul Clinic CF Iași, Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon Focșani și Spitalul Comunal Vidra. Ca urmare a acestor analize, au fost întreprinse următoarele: ministrul Sănătății a semnat ordinul de demitere a managerului Spitalului de Urgență Sf. Pantelimon Focșani, ca urmare a înregistrării de datorii către furnizorii de bunuri și servicii timp de trei luni consecutiv.  Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și-a depus demisia din luna august 2013, spitalul fiind condus de un manager interimar până în luna octombrie 2013. De asemenea, managerul Spitalului Comunal Vidra și-a depus demisia, iar, în prezent, se află în procedură de reevaluare managerii de la Spitalul CFR Constanța și Spitalul Clinic CF Iași ale căror arierate au fost reeșalonate, conform deciziilor emise de direcțiile generale ale finanțelor publice județene”, se mai arată în informarea Ministerului Sănătății. 
   Conform Legii numărul 194/2013 pentru modificarea și completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, contractul de management și, respectiv, contractul de administrare încetează „în cazul existenței a 3 luni consecutive de plăți restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor , conform prevederilor legale sau contractuale”.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?