Reabilitarea termică a blocurilor continuă

0
362


   Executivul a decis miercuri continuarea programului de reabilitare termică a clădirilor de locuit cu finanțare prin credite cu garanție guvernamentală, plafonul acestor garanții pentru anul 2013 fiind fixat la nivelul de 50 de milioane de lei. În acest sens, Guvernul a adoptat hotărârea privind completarea art.2 din Hotărârea Guvernului 736/2010 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit.
    O altă hotărâre adoptată în ședința de miercuri stabilește măsurile de intervenție pentru repararea/reabilitarea anvelopei clădirilor care prezintă un nivel ridicat de degradare și care, în marea majoritate a cazurilor, sunt amplasate în zonele centrale, istorice, dens populate și de interes turistic ale localităților, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
    Potrivit Guvernului, „aceste măsuri vor asigura un mediu înconjurător sănătos și vor crește calitatea arhitectural-ambientală a clădirilor. Practic, măsurile se referă la asigurarea condițiilor de derulare a creditărilor cu o garantare guvernamentală și dobândă subvenționată. Plafonul garanțiilor care pot fi emise în anul 2013 se va situa la nivelul sumei de 50 milioane lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here