Spania sprijină aderarea României la Schengen

0
445


    Ministrul spaniol al Justiției, Alberto Ruiz Gallardon, a reiterat miercuri, în cadrul discuțiilor cu ministrul Robert Cazanciuc, sprijinul Guvernului de la Madrid pentru integrarea României în spațiul Schengen.
   Potrivit unui comunicat al MJ, agenda discuțiilor dintre cei doi miniștri de Justiție a inclus teme europene de actualitate, aflate în dezbaterea Consiliului UE precum spațiul de libertate, securitate și justiție, evoluțiile negocierilor privind protecția datelor personale, propunerile privind înființarea Parchetului European și consolidarea Eurojust.
   Totodată, au fost abordate și teme de interes reciproc aflate în atenția celor două state cu privire la reforma sistemelor de justiție, lupta împotriva corupției, aspecte vizând cooperarea judiciară în materie civilă și penală, precum și problematici care vizează comunitatea românească în Spania. „În cadrul întâlnirii, ministrul spaniol a reiterat sprijinul guvernului de la Madrid pentru integrarea României în spațiul Schengen, apreciind eforturile executivului român întreprinse în domeniu”, se arată în comunicat.
   O delegație a Ministerului Justiției, condusă de ministrul Robert Cazanciuc, efectuează o vizită de lucru la Madrid, care se înscrie în demersurile comune de aprofundare a cooperării bilaterale sectoriale privind dezvoltarea relației romano-spaniole într-o logică de parteneriat strategic. MJ menționează că demnitarul român mai are în cadrul vizitei întâlniri cu procurorul general Eduardo Torres-Dulce, președintele Comisiei pentru Justiție din Congresul Deputaților, Alfredo Prada Presa, și secretarul general, șef al Secretariatului General pentru Instituții Penitenciare din Ministerul spaniol de Interne, Angel Yuste Castillejo. De asemenea, delegația română va vizita Centrul Penitenciar Madrid VII Estremera, cel mai recent centru-standard, înființat în 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here