Ediția: Vineri 11 octombrie 2024 Nr. 6734
Ediția: Vineri 11 octombrie 2024 Nr. 6734

Apă tulbure la robinet în Cîmpineanca


   Unii locuitori din comuna Cîmpineanca au sesizat că, după introducerea noului sistem de alimentare cu apă, le curge la robinet apă tulbure, cu noroi. „Am avut și noi astfel de sesizări. Fiind un sistem nou, conducte noi, este posibil să se fi întâmplat ceva în timpul execuției, deși constructorul a făcut probe de presiune, a golit conductele, dar mai pot fi și surprize. Acolo unde au mai fost astfel de situații, noi am mers exact la adresa respectivă, să golim, să spălăm, să curățăm, astfel încât să nu mai existe astfel de probleme”, ne-a declarat Gheorghe Vasilescu, directorul SC CUP SA, care a implementat proiectul.
    Acesta spune că „nu are cum să fie apa murdară, nu are cum să aibă altă calitate față de cea din Focșani”. „Dacă au fost câteva probleme, au fost punctuale și din motive cum ar fi acelea că la execuție a mai plouat, a intrat pământ pe țeavă, nu s-a spălat, nu s-au golit suficient de bine conductele. Mai sunt câteva rețele vechi în comună, chiar și din oțel. De pe conductele respective este posibil să se desprindă impurități și să deranjeze mai departe pe ceilalți consumatori”, a adăugat Vasilescu.
    În acest moment, doar satul Pietroasa beneficiază de apă din sursa proprie a comunei, celelalte sate componente fiind alimentate din rețeaua de la Focșani. Åži sursa de la Pietroasa a fost preluată în exploatare de SC CUP SA. În funcție de cheltuielile viitoare pe care le va presupune funcționarea acestei surse de apă, este posibil ca și acest sat să fie „legat” la noul sistem de alimentare cu apă. „Noi vom contabiliza veniturile și costurile pe satul respectiv și dacă sunt mari costurile, avem lăsat disponibil să putem traversa râul Milcov cu o conductă de apă și atunci să ne ducem în sistemul nou”, a mai spus Gheorghe Vasilescu.
    Proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comuna Cîmpineanca are o valoare de 13,6 milioane de lei și face parte din proiectul Vranceaqua, inițiat de Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?