Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Profesori de educaţie fizică şi sport, coordonatori de comisii metodice


   Sala de ședință a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea a găzduit, ieri, ședința profesorilor de educație fizică și sport. La această instruire au participat responsabilii de cercuri pedagogice pe zone și comisii metodice pe discipline sportive. Primul punct discutat a fost stabilirea profesorilor pe discipline sportive. 
   La nivel județean, comisia de atletism este compusă din coordonator Gheorghe  Alexandrescu, președinte Viorel Răcăreanu și secretar Liliana Toader; la baschet gimnaziu coordonator ISJ este Mihai Petruț, președinte Marian Drăgan, iar secretar este Maria Rusan; la comisia baschet liceu, coordonator este tot Mihai Petruț, președinte Ioan Grigoriu și secretar Maria Rusan. La dans modern și majorete coordonator este Carmen Grosu, președinte Ioana Paizan, iar secretar Ana Gavrilescu, la comisia handbal-urban gimnaziu și liceu coordonator este Emil Dumitru, președinte Lucian Tucan și secretar Cătălin Danciu. 
   Comisia fotbal urban primar, gimnaziu băieți și fete, este coordonată de Petre Plopeanu, președinte Florin Tudose și secretar Marius Stoica, iar la comisia fotbal rural primar, gimnaziu, fete și băieți, coordonator este Emil Tertelici, președinte Cătălin Pionescu și secretar Mircea Lazăr. Comisia fotbal urban liceu este coordonată de Florin Danciu, președinte Stănel Saragea și secretar Viorel Paizan, comisia de rugby gimnaziu și liceu îl are coordonator pe Eusebiu Bîznă, președinte Ion Viorel și secretar Vica Mincă. 
   Sportul minții, șahul, este coordonat de Radu Bulacea, președinte Doina Popovici și secretar Ioan Grigoriu. Tenisul de masă gimnaziu și liceu este coordonat de Ștefan Moraru, președinte Petre Plopeanu și secretar Cătălin Pionescu; comisia de badminton este coordonată de Petre Ittu, președinte Daniel Oană, iar secretar Eusebiu Bîznă. La volei coordonator este Florin Eufrosie, președinte Petrică Damian și secretar Viorel Paizan. Comisia de contestații este prezidată de inspectorul Ionel Ambrosie, președinte Ioan Grigoriu și secretar Florin Eufrosie. 
   Cât privește responsabili cercurilor pedagogice, aceștia au fost stabiliți după cum urmează: centrul Adjud: responsabili Emil Dumitru și Gabriel Mania; centrul Panciu: responsabili Constantin Ifrim Anicăi și Liviu Enăceanu; centrul Vidra: responsabili Daniel Marius Zaharia și Fănică Mărășteanu; centrul Odobești: responsabil Laurențiu Bosnea; centrul Măicănești: responsabili Sandu Ștefan și Radu Georgescu; centrul Dumitrești: responsabili Ionel Dumitru și Liviu Bodoc, iar centrul Gugești: responsabili Ana Gavrilescu și Liliana Botan. La centrul Focșani I responsabili sunt Vica Mincă și Cătălin Pîrlea, la centrul Focșani II responsabili sunt Dan Grigoraș și Emil Tertelici, la Focșani III responsabili sunt Ionel Ambrosie și Florin Eufrosie, iar la centrul Focșani IV responsabili sunt Dumitru Zisu și Adrian Dumitru. 
   „Au fost prezenți 24 de responsabili de cerc pedagogic și 30 de responsabili ai comisiei disciplinelor sportive. Ședința de lucru a decurs normal, fiecărei comisii în parte i s-au prezentat responsabilitățile și urmează să dăm dovadă că suntem o echipă bine sudată, închegată. Trebuie să ne desfășurăm competițiile sportive și să respectăm ca profesori sarcinile care ne revin în sistemul educațional de educație fizică și sport. Am simplificat procedura de participare la competiții folosind numai tabelul de înscriere al elevilor care compun echipele școlare, în sensul că directorul și profesorul care pregătește echipa să fie responsabili de autenticitatea întocmirii tabelului de participare”, a spus inspectorul de specialitate Ionel Ambrosie.
Cercuri pedagogice pe 18 noiembrie 2013 și 18 martie 2014 
   Tot în cadrul acestei întâlniri de lucru s-a stabilit și data când vor avea loc cercurile pedagogice. Astfel, în semestrul I acestea vor avea loc pe 18 noiembrie, iar în semestrul II pe 18 martie 2014. Urmează ca în câteva zile să fie stabilite și locațiile și mai ales profesorii care vor ține ore deschise la cerc pentru cele 11 zone ale județului Vrancea. 
   Inspectorul școlar Ionel Ambrosie a precizat că tema pentru cercul pedagogic din semestrul I va fi evaluarea didactică, instrumente și metode în lecția și antrenamentul sportiv de educație fizică și sport, iar în semestrul II tipurile și etapele de evaluare ale competențelor în lecția de educație fizică. 
   În altă ordine de idei, s-a pus în discuție și înscrierea echipelor școlare la competițiile sportive sub egida ONSS și ramurile sportive la care participă, precum și graficul de desfășurare a concursurilor organizate în școli și licee. „Am specificat, de asemenea, atenția sănătății copiilor, prevenirea accidentelor sportive, dotarea sălilor de sport cu trusă medicală și unde e nevoie să fie prezentă și asistența medicală. Fac un apel și rog medicii de familie din comune să se implice în consultul elevilor privind participarea la competiții acolo unde nu este medic școlar și să țină cont de faptul că elevii nu pot plăti consultul pentru viza medicală”, a conchis Ambrosie.  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?