Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

VIDEO şi GALERIE FOTO: 30 de preparate noi în meniul de la restaurantul David’s


   Cele mai apreciate preparate culinare de la restaurantele de lux ale lumii pot fi mâncate și în Focșani. Restaurantul David’s și-a inaugurat vineri seară noul meniu, care a fost creat în colaborare cu renumitul Chef Răzvan Alexandru. La eveniment au participat zeci de persoane, care s-au înfruptat din delicioasele preparate și, de asemenea, au putut degusta și cele mai bune vinuri oferite de crama Gîrboiu. Noul meniu al restaurantului David’s  este rafinat și provocator, având influențe franțuzești, italiene și românești, cu preparate special create pentru a vă delecta simțurile. 
   În pregătirea acestor preparate bucătarul folosește produse autohtone din Vrancea, asezonate cu măiestrie. Totul este într-un echilibru perfect astfel încât după ce ai mâncat, ai o senzație de bine pe care nu o vei mai întâlni după ce servești masa într-un alt tip de restaurant. „Este un meniu internațional cu ușoară tentă franțuzească, italienească și românească. Am încercat foarte mult să aduc în acest meniu produse autentice din Vrancea. Avem trufe din Vrancea, carne din animale crescute în Vrancea, avem legume de aici, pentru că trebuie să promovăm foarte bine valoarea acestui județ. Este un mediu modern, un meniu contemporan pentru oameni moderni. Față de vechiul meniu, cel nou are introduse 30 de preparate noi. Practic, este o mâncare contemporană, mâncarea pe care o găsim în marile locații ale lumii. În noul meniu regăsim preparate care nu se mai regăsesc în restaurantele din zonă. Avem T-bone, alge makame, avem și un fusion între bucătăria românească și cea italienească. Avem o replică a acelei faimoase pâinici cu ciorbă de fasole, eu am pus acea ciorbă într-o focaccia pur italienească”, a explicat chef Răzvan Alexandru, care și-a făcut stagiul de pregătire la El Bulli, din Spania, restaurant care timp de șase ani a fost desemnat cel mai bun din întreaga lume, cu maximum de stele Michelin, trei la număr. 
T-bone de vită Black Angus, unul dintre cele mai apreciate preparate la nivel internațional
   „Vedeta” noului meniu, pe care trebuie neapărat să o încercați, este T-bone de vită Black Angus cu sos de piper verde. Acest preparat este foarte apreciat la nivel internațional, având un mod deosebit de servire: într-o placă de fontă. „Vedeta meniului este T-bone, este un t-bone de proveniență din Germania, foarte fragedă, este un t-bone de vită Black Angus. O vită nobilă, foarte faimoasă, celebră pentru textura și frăgezimea cărnii pe care o are. Are un mod deosebit de prezentare. Eu lucrând foarte mult la diferite restaurante faimoase, am lucrat în cariera mea în steakhouse-uri și am văzut cât de bine se prezintă o bucată de vită într-o placă de fontă, am luat legătura cu niște producători din Iași, care ne-au făcut niște plăci speciale, în care noi punem această carne. Placa fiind încinsă, bucata de vită se gătește în continuare la masă. Pentru acest tip de mâncare recomand un vin roșu, un Merlot spre exemplu. În noul meniu se regăsesc preparate foarte apreciate la nivel mondial, pentru că eu peste tot unde mă duc, caut să aduc la noi în țară mâncare foarte modernă, care nu ajunge foarte ușor în România. Clienții vor întâlni la David’s  preparate noi, o nouă abordare și cu siguranță vor fi foarte atrași de această schimbare”, a mai spus chef Răzvan Alexandru. 
   Noul meniu este cea mai bună recomandare a Restaurantului David’s, reunind preparate deosebite, pe care cu siguranță nu le veți mai întâlni în alte restaurante din zona de Sud Est a țării. Printre preparatele deosebite din care vă veți putea înfrupta la acest restaurant se numără și: tartar de somon cu avocado, pappardelle milanesse, creveți Tiger cu Alioli, piept de rață marinat cu sos de fructe de pădure, pulpă de curcan cu ragu de ciuperci, dar și diferite deserturi delicioase: celebra căniță de ciocolată, dar cu un mousse de fructe de pădure, crostata al limone cu merengue. 
   Restaurantul David’s  vă așteaptă zi de zi pe strada Cotești nr. 101 din Focșani, cu un meniu nou, special creat pentru satisfacția dumneavoastră. 
      Restaurantul David’s este partener oficial de imagine în județul Vrancea al renumitului brand auto BMW!  

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?