Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

Portret de candidat la alegerile pentru Colegiul Medicilor Veterinari: Necula Botezatu


   Candidații pentru funcția de președinte al Colegiului Medicilor Veterinari din județ și-au pregătit câte o platformă program cu obiectivele propuse pentru următorii patru ani. Documentele urmează să fie prezentate colegilor veterinari la alegerile din 20 septembrie. Cei trei candidați pentru funcția de președinte sunt Necula Botezatu, Doru Calistru și Grigore Mihăeș, de la Năruja. „Monitorul de Vrancea” vă prezintă, astăzi, câteva dintre obiectivele asumate de Necula Botezatu dacă veterinarii îi vor acorda votul.

   Pentru funcție de președinte și-au depus candidaturile șefii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea, Necula Botezatu (FOTO) și Doru Calistru, dar și medicul Grigore Mihăeș de la Năruja. Actualul șef al Colegiului este Ionel Duță, care a încercat să candideze, însă nu a îndeplinit condițiile de participare la alegeri.
    Absolvent al Facultății de Medicină Veterinară București, promoția 1983, medic primar veterinar și doctor în științe medical-veterinare, Necula Botezatu își propune ca obiectiv principal al Colegiului Medicilor Veterinari „oferirea de garanții pentru societatea civilă și pentru stat, în legătură cu practicarea riguroasă a profesiunii de medic veterinar, la un nivel profesional și moral ireproșabil”. Platforma program a directorului Botezatu cuprinde mai multe obiective, atât în domeniul administrativ, cât și în ceea ce privește modificări legislative sau al relațiilor cu alte instituții.
    Necula Botezatu vrea ca medicii veterinari de liberă practică să primească un sprijin efectiv din partea Colegiului în întocmirea de proiecte privind dezvoltarea cabinetelor și serviciilor veterinare. De asemenea, vor fi sprijiniți noii absolvenți ai Facultății de Medicină Veterinară, pentru accederea în profesie și îndrumarea către o carieră cât mai reușită. „Voi susține ca în cadrul controalelor anuale de fond, efectuate de către DSVSA la CSVA locale, din echipa de control să facă parte și unul din membrii biroului executiv al colegiului, motivat de faptul că în situații nedorite, colegiul poate apăra obiectiv interesele profesiei. Voi acorda atenție și sprijin deosebit medicilor veterinari care vor dori să dezvolte activitatea de liberă practică, în sensul de a acorda consultanță în sprijinirea înființării de cabinete medicale veterinare, unități farmaceutice și orice asociații cu specific veterinar, cu respectarea legislației în vigoare”, se arată în platforma program. Necula Botezatu va susține pe toate căile legale menținerea întregului personal sanitar veterinar din serviciul public, respectiv „medicii veterinari care au și calitatea de funcționari publici, pe cei angajați cu contract individual de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată, cât și a personalului din serviciile administrative ale DSVSA, care păstrează o derulare corectă și legală a relațiilor dintre privați și serviciul public”.

Facilități pentru medicii veterinari

    Un alt obiectiv al directorului Necula Botezatu este realizarea de demersuri pentru acordarea de facilități medicilor veterinari. Astfel, acesta va propune Colegiului Medicilor Veterinari din România începerea „demersurilor necesare la nivel de țară pentru inițierea procedurilor necesare emiterii unui act normativ prin care să se dispună acordarea de facilități fiscale și financiare unităților sanitar veterinare care angajează absolvenți ai Facultăților de Medicină Veterinară”. Nu în ultimul rând, vor fi efectuate demersuri la Agenția Națională a Funcționarilor Publici și ANSVSA pentru respectarea de către aceștia a competențelor exclusive ale medicilor veterinari în ocuparea unor posturi care necesită o astfel de pregătire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?