Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Investiţii noi în Focşani: Fabrică de confecţii la Pomicola şi troiţă în sensul giratoriu de la Obor


   Câteva noi construcții urmează să prindă contur în municipiul Focșani. Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Primăriei municipiului Focșani (C.T.U.A.T.) se va întruni vineri, 12 iulie, de la ora 11.00, la sediul Primăriei, pentru a aproba trei documentații prin care se solicită avizul.
    Prima documentație care urmează să fie aprobată este Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei hale de producție a confecțiilor textile, solicitarea fiind făcută de SC Pandora International SRL. Fabrica va avea parter, iar corpul administrativ parter și un etaj. Construcția va beneficia și de utilități: încălzirea prin intermediul unei centrale de aer comprimat și apă potabilă printr-un puț forat. Construcția va fi realizată pe un teren cu suprafața de 20.000 metri pătrați, în zona Pomicola.

Un punct de vedere va fi solicitat Comisiei și în ceea ce privește o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru amplasarea unei troițe în sensul giratoriu de la târgul Obor, la intersecția Str. Mărășești, colț cu Bulevardul Independenței. Solicitant este focșăneanca Maricica Scînteianu.
    Membrii C.T.U.A.T. se vor pronunța și asupra documentației care urmează să fie depusă de Primăria Focșani, pentru a primi finanțare europeană pentru reabilitarea  termică a 15 blocuri din cartierul Sud. Proiectul, intitulat „Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a unor blocuri de locuințe din Municipiul Focșani” își propune să reabiliteze blocuri de patru și trei etaje, construite între anii 1971-1991. În total, este vorba despre 572 de apartamente de pe străzile Revoluției, Aleea Echității, Cpt. Crețu Florin, Bulevardul București și Unirea Principatelor. „Membrii comisiei au obligația de a studia în prealabil documentațiile supuse avizării, pentru stabilirea unui punct de vedere asupra calității și legalității acestora. Consultarea documentațiilor se poate face la secretariatul comisiei – serviciul urbanism – începând cu data de 8 iulie 2013, orele 8.00, până la data ședinței C.T.U.A.T., dar se va putea studia și în site-ul Primăriei”, se arată în anunțul Primăriei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?