Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO : Registru Agricol electronic în 45 de comune vrâncene


   Consiliul Județean Vrancea a aprobat, vineri, în ședință extraordinară, depunerea spre finanțare a trei proiecte care vizează achiziționarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziționarea serviciilor de dezvoltare și implementarea soluțiilor software.
   Directorul Serviciului Juridic din cadrul Consiliului Județean, Nicușor Halici a oferit consilierilor prezenți toate detaliile atât asupra criteriilor prin care au fost selectate cele 45 de comune, cât și asupra implementării proiectului. Criteriul principal la selectarea localităților a fost cel geografic și, în al doilea rând, cel financiar. „Sursa de finanțare are o anumită limită. Nu puteam solicita pentru toate unitățile administrativ teritoriale pentru că se depășea această limită”, a afirmat directorul Nicușor Halici. Acesta a precizat că termenul de depunere a proiectului este 5 iunie, în condițiile în care sesiunea de proiecte a fost lansată la începutul lunii mai. De asemenea, prin proiect se asigură atât instruirea personalului din primării cât și mentenanța pe o perioadă de cinci ani de la finalizare, iar soluțiile hardware și software urmează să fie stabilite printr-un proiect tehnic.
    Grupurile țintă ale proiectelor sunt: cetățenii din aria de implementare, care vor beneficia de serviciile online oferite de primării în urma dezvoltării proiectului, mediul de afaceri, mediul academic, primăriile, consiliile locale. De asemenea, în acest proiect mai sunt prinse instituții publice implicate în furnizarea serviciilor oferite de primării, în special serviciile de registru agricol, respectiv APIA și Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Finanțarea este asigurată de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013 și se derulează prin intermediul Ministerului pentru Societatea Informatică. Valoarea proiectului este de circa 4,5 milioane euro.
    Tot vineri, plenul Consiliului Județean Vrancea a aprobat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, aferente proiectului „Implementarea de soluții e – guvernare în zona de sud a județului Vrancea”, dar și proiectul în sine și  cheltuielile aferente. De asemenea, a fost votat acordul de parteneriat în vederea promovării și  implementării proiectului.
    În ședința de vineri au fost aprobate conturile anuale de execuție aferente bugetelor proprii ale județului Vrancea, precum și situațiile financiare anuale, pe anul 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?