Ambasadorul Israelului vine azi la Panciu

0
975


   Excelența Sa, Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Statului Israel în România, va fi prezent astăzi, la Panciu, pentru a participa la proiectul „Multiculturalitate Româno-Evreiască”. La eveniment este așteptat și Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. La manifestare au confirmat prezența rabinul Rudy Marcovici, directorul Centrului de Patrimoniu Imobiliar, profesorul universitar doctor Liviu Rotman, compozitorul Iancu Å¢uckerman, directorul Institutului pentru Studierea Holocaustului în România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, precum și Mircea Rond, președintele Comunității Evreiești din Focșani.
   Evenimentul, organizat de Primăria Panciu și Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din localitate, va fi găzduit de Casa Orășenească de Cultură, începând cu orele 11.00. „Evenimentul constă în prezentarea unui program artistic de spiritualitate româno-evreiască, pus în scenă de elevii Liceului Tehnologic «Al. I. Cuza», dar și în lansarea mai multor cărți legate de istoria comunității evreiești din Vrancea și din orașul Panciu, a căror autori sunt pănceni”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Panciu.
   Potrivit documentului, vor fi prezentate cărțile „Evreii din Vrancea în timpul Holocaustului”, Editura Hasefer (2011) și „Congresele Sioniste de la Focșani (1881-1883)”, Editura Hasefer (2011) semnate de cercetătorul  păncean Bogdan Constantin Dogaru. Cu această ocazie, va mai fi lansată și broșura „Evreii din Panciu”, autori Bogdan Constantin Dogaru și Mihai Liviu Adafini. Ulterior, va fi vizitat Cimitirul Evreiesc din cartierul Dumbrava, cimitir aflat pe lista de patrimoniu național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here