Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

O nouă dată pentru APOCALIPSĂ: ‘Sfârşitul lumii’ vine pe 1 iunie


   Un asteroid de mărimea unei stânci uriașe, denumit 1998 QE2, va trece în noaptea de 31 mai spre 1 iunie pe lângă Pământ. Asteroidul, conform estimărilor făcute de experți ai Agenției spațiale americane NASA, este de 9 ori mai mare decât dimensiunea navei de croazieră Queen Elizabeth 2 – unul din cele mai mari pacheboturi din lume, relatează portalul Newsme. El a fost descoperit în 1998 de către Centrul pentru planete Cambridge, din statul Massachusetts.  Apropierea asteroidului a fost detectată de către experții NASA, care au calculat distanța la care acesta va trece pe lângă Pământ.
   În concluzie, 1998 QE2 nu este periculos pentru pământeni. Traiectoria acestuia se va afla la o distanță de aproximativ șase milioane de kilometri de planeta noastră, de 15 ori mai mult decât distanța dintre Pământ și Lună. ‘Suntem încrezători că totul se va termina cu bine, dar pentru orice caz am decis să ne pregătim în perspectiva apropierii asteroidului’, a declarat Lance Benner, astronom în cadrul NASA. Oamenii de știință se pregătesc să sondeze asteroidul cu un telescop imens, situat la Observatorul Goldstone din deșertul Mojave (California). 
   Scopul este de a obține informații cu privire la forma, compoziția chimică și mai ales orbita. Aceste date ar putea ajuta la stabilirea originii vizitatorului din spațiu și de a anticipa deplasarea sa posibilă în viitor, peste 200 de ani, când se estimează că 1998 QE2 va trece din nou prin apropierea Pământului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?