Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Absolvenţii Liceului Tehnologic şi-au luat rămas bun de la profesori


   Absolvenții claselor a XII-a, specializarea Tehnician în turism, și a XIII-a, specializarea Organizator de banqueting, aparținând promoției 2013 a Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu, și-au luat ieri rămas bun de la profesori, în cadrul cursului festiv găzduit de Casa Orășenească de Cultură. 
   Evenimentul a debutat pe acordurile imnului „Gaudeamul Igitur” când elevii și profesorii diriginți au fost întâmpinați cu flori și aplauze. „Iată că a venit și ziua de sfârșit pentru o nouă generație de elevi, este ziua în care este încununată o muncă de 4 sau 5 ani, o muncă desfășurată de voi, dragi copii, dragi viitori absolvenți și, binînețeles, de cadrele didactice care, zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună, an de an, au mai pus câte o cărămidă la baza formării voastre. Au fost ani de muncă, ani de sacrificii, în care ne-am format alături de voi pentru că atunci când ați venit voi în școală, eram la începutul unei munci asidue, care ne-a adus satisfacție și, la sfârșitul acestei perioade, putem să vă declarăm pe voi absolvenți”, a spus, în deschidere, directorul Valeriu Bandrabur Jalbă.
   Acesta a ținut să le mulțumească, apoi, părinților, pentru ajutorul acordat școlii și profesorilor, dar mai ales autoritățlilor locale reprezentate de primarul Ion Petre și viceprimarul Iulian Nica. Chiar dacă aceștia au lipsit, motivat, de la festivitate, mesajul lor le-a fost transmis celor din sală de către directorul liceului. „Domnul primar vă urează să fiți încrezători în viață, să fiți încrezători că noi, ca și comunitate locală, sperăm să facem, din ce în ce mai mult, cu ajutorul Executivului de la nivel național, cu ajutorul Camerei Deputaților și a Senatului, pentru ca voi să vă găsiți un loc în viață, în comunitatea noastră și să o dezvoltați din ce în ce mai mult. Mult succes și Dumnezeu să fie alături de voi!”, a spus Valeriu Bandrabur Jalbă.
   Invitat la festivitate, deputatul PSD, Ciprian Nica, a salutat prima promoție de absolenți ai clasei a XII-a care a intrat la liceu pe ruta directă, dar și pe colegii lor din clasa a XIII-a, rută progresivă, care înainte de a intra în ciclul liceal au trecut, mai întâi, prin școala de arte și meserii și, apoi, printr-un an de completare. „Vă urez mult succes, să aveți demnitate, să nu uitați că suntem români, pentru că există pericolul să ne pierdem și identitatea, să vă faceți datoria față de voi înșivă, față de părinții care v-au crescut și v-au adus până aici, față de profesorii care, zi de zi, v-au împărtășit din cunoștințele lor, față de comunitatea din care proveniți și în care, vă spun din suflet, aici vă este locul. Vă urez succes, sănătate părinților, sănătate profesorilor și Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, le-a spus parlamentarul.
   Ulterior, cu emoție, nostalgie, dar și cu lacrimi în ochi, liceenii și-au reamintit o parte dintre întâmplările ai căror protagoniști au fost în anii petrecuți în liceu, promițându-le dascălilor care i-au îndrumat și care i-au învățat o meserie că vor fi demni de pregătirea și de educația primită de la aceștia. De asemenea, elevii au primit de la diriginții Luminița Irimescu și George Popa câte o floare și diplomele de abolvenți. Pe acordurile binecunoscutului cântec „Ani de liceu”, de la finalul festivității, absolvenții și profesorii s-au fotografiat împreună, promițând că se vor revedea în același loc peste 10 ani. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?