Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Un focşănean s-a trezit CU ŢIŢEI la robinet


   Un focșănean care locuiește pe strada Verde din municipiu nu mai poate folosi apa de la puțul forat pe care îl are în curte, din cauza unor infiltrații de țiței. Locuința acestuia este amplasată peste drum de locul în care trece magistrala de țiței, care aparține societății Conpet și care face legătura între Ploiești și societatea RAFO Onești. În urmă cu mai bine de o lună aceasta s-a spart și din acest motiv      s-au scurs mai multe tone de țiței.
    Chiar dacă firma a făcut mai multe lucrări de ecologizare a zonei și de readu-cere a solului la stadiul inițial, se pare că scurgerea a afectat și pânza freatică. „Un cetățean care locuiește în zona Metale Internațional a semnalat că în apa de la robinet se văd fire de țiței. S-au făcut mai multe analize la laboratoare acreditate și s-a constatat că într-adevăr este vorba despre țiței. Am luat legătura cu reprezentanții firmei Conpet, cei care administrează conductele de țiței din zonă, pentru că în luna februarie una dintre conducte s-a spart și probabil s-a infiltrat țițeiul și în pânza freatică„, ne-a declarat Petrică Nițu comisar al Gărzii de Mediu.
    De câteva zile, reprezentanții acestei firme au venit cu mai multe utilaje pentru a curăța de țiței puțul forat al focșăneanului, dar nu au reușit să elimine combustibilul în totalitate. Din acest motiv, aceștia vor lucra și în următoarele zile și vor încerca să descopere exact cauza care a produs aceste infiltrații în puțul forat. „Cantitatea infiltrată este mai mare decât am crezut noi inițial și se fac în conti-nuare lucrări pentru rezolvarea problemei și pentru a împiedica răspândirea țițeiului și la celelalte puțuri forate din zonă”, a menționat Petrică Nițu. Până la curățarea puțului, reprezentanții firmei Conpet asigură necesarul de apă al focșăneanului pentru că cea care provine de la puțul forat nu mai poate fi folosită pentru consumul propriu și nici pentru menaj.
    Problemele cu aceste conducte de țiței au apărut în luna februarie a acestui an când s-au spart rând pe rând. O conductă care aparține SC Conpet Ploiești, care transporta țiței de la Ploiești la Onești s-a spart pe un teren aflat pe șoseaua de centură a Focșaniului, între hipermarketurile Dedeman și Carrefour, iar apoi au urmat alte defecțiuni lângă hipermarketul Carrefour și zona Metale Internațional. Potrivit estimărilor făcute de comisarii Gărzii de Mediu, s-au scurs la vremea respectivă aproximativ 300 de litri de țiței, care au poluat terenul. Comisarii Gărzii de Mediu Vrancea au amendat firma Conpet Ploiești care a poluat cu țiței terenul, cu 50.000 de lei. Pe lângă amendă, firma este obligată să aducă solul la stadiul inițial, dinainte de poluare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?