Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Concluziile SGA: Peştii din lacul Ciuşlea nu au murit din cauza poluării apei


       Moartea sutelor de pești mari din lacul de acumulare Ciușlea nu a survenit din cauza poluării apelor Siretului sau ale lacului mai sus menționat. Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea susține că în urma efectuării analizelor de laborator, a reieșit că atât în Lacul Ciușlea cât și pe Siret nu a avut loc nicio poluare accidentală cauzată de deversări de substanțe chimice, calitatea apei fiind una bună. „Probele de apă recoltate și supuse analizelor de laborator au arătat că nu este o poluare accidentală, datorată deversării de substanțe chimice. Indicatorii de calitate arată încadrarea în clasa a II-a de calitate, stare bună a apei, conform Ord. 161/2006 al MMGA. Menționăm că nu s-a modificat clasa de calitate a Râului Siret”, se arată în comunicatul de presă al SGA Vrancea. 
 Vă reamintim că sute de pești de dimensiuni foarte mari au fost descoperiți morți pe Lacul de acumulare Ciușlea. Peștii se aflau deja în stare de putrefacție. Unul dintre cei care au descoperit peștii morți pe Lacul Ciușlea este directorul adjunct al Direcției Sanitar Veterinare Vrancea, Doru Calistru, care a și alertat autoritățile. O echipă formată din specialiști de la Direcția Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Serviciul de Gospodărire a Apelor, Agenția Județeană de Vânătoare și Pescuit Sportiv, Poliție și Parchet a mers la fața locului pentru a afla cauzele care au dus la moartea peștilor. 
 Specialiștii nu au exclus posibilitatea ca peștii să fi murit în urma braconajului, cunoscut fiind faptul că între lacurile de acumulare Călimănești și Ciușlea se braconează excesiv, în special în perioadele în care apa este înmagazinată în lacuri, iar nivelul Siretului scade foarte mult. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?