Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Comisarii OPC au efectuat zeci de controale în aprilie


   Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) au efectuat ample acțiuni de control luna trecută. Una dintre activitățile controlate a fost comercializarea legumelor și a fructelor proaspete de vânzătorii en-detail importatori și distribuitori. În cadrul tematicii de control au fost verificați 10 operatori economici de pe raza județului, la toți fiind constatate abateri de informare, lipsa informațiilor referitoare la țara de origine, neafișarea prețurilor practicate sau legume și fructe verzi, cu miros de fermentare sau mucegăite. 
   Pentru abaterile constatate, 2 operatori economici au fost sancționați cu amendă contravențională, valoarea fiind de 12.000 lei. S-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 19 kg fructe și legume depreciate, în valoare de 208 lei. 
   De asemenea, comisarii au verificat și modul în care se vând produsele textile. În total au fost verificați 24 de agenți economici, iar la 23 dintre aceștia s-au constatat nereguli. „S-au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare a produselor cu abateri, în valoare de  59.205 lei și s-au aplicat 15 amenzi în valoare totală de 20.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al CJPC. 
   Tot luna trecută au fost verificate și magazine din mediul rural. Controalele s-au făcut pentru a controla modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a produselor alimentare și cum sunt respectate prevederile legale privind protecția consumatorilor. Au fost verificați 18 operatori economici, la 17 dintre aceștia fiind constatate abateri de la prevederile privind protecția consumatorilor. „S-au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare a 210 kg produse cu abateri de etichetare, în valoare de 579 lei și s-au aplicat 12 amenzi în valoare totală de 23.200 lei”, se arată în comunicat. 
   Comisarii cu verificat și activitatea comercială desfășurată în târguri, piețe și bazaruri la Adjud, Dumbrăveni, Măicănești. Au fost constatate abateri la 12 operatori. Pentru aceste nereguli s-au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare totală de 3.972 lei și s-au oprit definitiv de la comercializare produse periculoase de 164 lei. S-au aplicat 11 amenzi, în valoare totală de 9.600 lei.  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?