Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Casa unui criminal din Panciu, devastată de un boschetar


   Locuința lui Constantin Ioan, pănceanul care, în toamna anului 2009,   și-a omorât soția în urma unei crize de gelozie, a fost devastată de un bărbat pe care vecinii lui îl consideră „boschetar”. Oamenii spun că, în timpul iernii, pentru a se încălzi, acesta a băgat pe foc tot ce însemna material lemnos, transformând casa într-o ruină. „A stricat până și wc-ul din curte și l-a băgat pe foc. Ce a făcut aici e de nedescris! Cred că și gardul tot de el a fost distrus”, ne-a spus unul dintre vecini. 
   Aceștia se mai tem și de faptul că deșeurile depozitate haotic în curtea lui Ioan ar putea deveni un focar de infecție. Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile, gunoiul a început deja să miroasă, iar vecinii pănceanului, care se află acum la închisoare, se tem ca locuințele să nu le fie invadate de șoareci sau șobolani. Ei spun că nu au cum să intervină pentru a curăța locul, întrucât acesta reprezintă o proprietate privată și se tem să nu aibă probleme cu rudele lui Ioan deși, după cum tot vecinii ne-au spus, niciunul dintre copiii acestuia nu se mai află în țară, fiind stabiliți în Italia și Grecia.
   Disperați, oamenii au cerut sprijinul autorităților locale, pentru rezolvarea situației. „Din câte cunosc, Constantin Ioan a fost condamnat pentru omor calificat la 20 de ani de închisoare. Nu știm dacă locuința mai este a lui sau este înregistrată pe numele vreunui fiu de-al acestuia, dar ne vom interesa cine plătește impozit pentru ea și, ulterior, vom face demersuri pentru ca persoana care stăpânește locul să-l împrejmuiască și să-l curățe”, a declarat primarul Ion Petre.
   Edilul a mai avansat și ideea ca un reprezentant al Poliției să se deplaseze la locul de detenție al pănceanului, pentru a discuta cu el și a obține acordul scris al acestuia pentru ca autoritățile locale să poată intra pe proprietatea lui și să degajeze locul de gunoaie. „Vom vedea care este procedura legală în acest caz, după care vom hotărî ceea ce trebuie făcut”, a concluzionat primarul Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?