Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

„Istoricul Oraşului Panciu” şi „Scrisori către Eminescu”, prezentate consilierilor locali


   Primul volum al cărții „Istoricul Orașului Panciu”, semnată de arhivistul Mihai Liviu Adafini, a fost prezentat marți seară, în plenul Consiliului Local Panciu. Lucrarea, care evocă perioada cuprinsă între 1589 și 1940, a fost tipărită cu sprijinul financiar acordat de primarul Ion Petre, fiind lansată în cadru festiv la mijlocul lunii ianuarie, cu prilejul Zilei Liceului „Ioan Slavici”. „Este prima dată când particip la o ședință de Consiliu Local, deși am citit sute de hotărâri de consiliu când m-am documentat pentru această carte. Tot ce se află în carte se regăsesște în ceea ce faceți dumneavoastră aici”, le-a spus consilierilor Mihai Liviu Adafini.
   Acesta i-a îndemnat pe aleșii locali să descoperere ei înșiși informațiile referitoare la istoria orașului, de la prima atestare documentară și până la cutremurul din 1940, „sperând să-și regăsească rădăcinile în tot ceea ce s-a scris până la acel moment”. „Sper să vă regăsiți și dumneavoastră în volumul al II-lea, cu activitatea desfășurată în Consiliul Local”, a mai spus Mihai Liviu Adafini.
   Tot în ședința de marți, a fost prezentată consilierilor și cartea scriitorului local George Pătrășcanu, intitulată „Scrisori către Eminescu-Poem”, de asemenea lansată la începutul lui 2013. „Amintind despre acest «Multum in parvo», la care se referea, în prefață, Culiță Ioan Ușurelu, președintele Ligii Scriitorilor din Vrancea, care înseamnă «a spune multe lucruri, în cuvinte puține», eu cred că am făcut acest lucru în cartea mea și nu am plictisit cititorul. Am folosit versuri și citate de-ale lui Eminescu, foarte cunoscute publicului cititor, care este judecătorul nostru suprem”, a spus George Pătrășcanu.
   Cei doi autori au mulțumit Primăriei, Consiliului Local Panciu, dar mai ales primarului Ion Petre, pentru sprijinul acordat în vederea apariției cărților pe care le-au oferit, apoi, cu autograf, aleșilor urbei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?