Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Menţiune la concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”


   Reprezentantul Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, Gabriel Cristinel Ghimici, din clasa a XI-a, a obținut mențiune la faza națională a concursului „Istorie și societate în dimensiune virtuală”, care s-a desfășurat în perioada 18-21 aprilie la Facultatea de Åžtiințe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Acesta a prezentat lucrarea „Diagnoza agresivității”, realizată sub îndrumarea profesorilor Marian Luca și Maricica Apreutesei. „Lucrarea reprezintă un soft educational, conceput pentru a informa elevii asupra comportamentului anti-social al agresivității și violentei și asupra consecințelor negative ale acestora. El poate fi folosit la orele de consiliere și orientare, la cele de psihologie, în lecții ce includ tema agresivității. Psiho-testul se adresează cu precădere elevilor, dar poate fi accesat și din exteriorul școlii, pe pagina proiectului «Violența-amenintarea valorilor », la adresa de internet http://antiviolenta.lispanciu.ro/wp-content/uploads/2013/04/index.swf. Prin parcurgerea materialelor din proiect, elevii află sursele și posibilitățile de atenuare a gresivității. Accesând componenta psiho-test, primesc o descriere a personalității proprii, sub forma unui scurt profil caracterial, centrat pe aspectul agresiunii”, a precizat profesorul Marian Luca.
   La același concurs a mai participat și elevul Ionuț Ragea, tot din clasa a XI-a, cu lucrarea „Panciu-legendă și istorie (1798-1940), elevul fiind coordonat de profesorul Mihai Adafini, fiul acestuia, arhivistul Mihai Liviu Adafini și de profesoara de informatică Simina Isena Ianina Voicu. Acesta s-a clasat pe locul 11.
   Concursul Interdisciplinar „Istorie și societate în dimensiune virtuală” este inclus în calendarul Ministerului Educației Naționale, are faza națională o dată la doi ani și se desfășoară pe două secțiuni: Istorie și Åžtiințe Socio-Umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?