Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Elevii cu deficienţe de auz au… vorbit prin intermediul artei


   Elevii Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani au venit în întâm-pinarea sărbătorilor de Paște, prin prezentarea expoziției cu vânzare „Rapsodii în culori de primăvară”. Expoziția face parte din cadrul Festivalului „Odă mâinii”, ediția a III-a, festival inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene pentru anul în curs. La această expo-ziție au participat cu lucrări elevi cu deficiențe de auz din 11 școli din țară, printre care și cei ai Centrului pentru Educație Incluzivă din Măicănești, Centrul de Educație Incluzivă din Mihălceni. De asemenea au mai parti-cipat elevi de la școlile Răchitosu, Bizighești, „Duiliu Zamfirescu” din Focșani și Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Focșani.
   Organizatorii au dorit să deruleze acțiuni care să vină în sprijinul unei mai bune integrări a elevilor cu deficiențe de auz în comunitatea locală și nu numai, dar și dezvoltarea creativității, a stimei de sine și a persona-lității elevilor. Materialul de bază în realizarea lucrărilor a fost hârtia, în tehnicile origami și quilling, dar și alte materiale refolosibile, unele luate chiar din natură. Astfel, elevii, îndrumați de cadrele didactice, au confecționat feli-citări, colaje, machete și alte simboluri specifice Paștelui, toate acestea putând fi admirate în holul Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani. 
   În lipsa cuvintelor, elevii cu deficiențe de auz au ales ca mijloc de exprimare imaginile și au demonstrat, prin lucrările expuse, că lumea lor este colorată și veselă, ca a oricărui copil, iar deficiența nu constituie un impediment în valorificarea imaginației, a fanteziei și a potențialului real al acestor copii. „Lucrările au fost realizate în cadrul orelor de terapie ocupațională prin intermediul cărora elevii au posibilitatea de a-și pune în valoare talentul, îndemânarea și creativitatea, iar aprecierile venite din partea cadrelor didactice și a colegilor contribuie la creșterea încrederii în forțele proprii și a dorinței de perfecționare. Dificultățile de integrare socială întâm-pinate de copiii cu deficiență de auz sunt datorate dificultăților lor de comunicare, stimei de sine scăzută, dar și carențelor comunității din punct de vedere al valorilor specifice unei societăți incluzive. Din acest motiv este necesară întărirea parteneriatului între instituțiile care oferă servicii persoanelor cu deficiență de auz”, au precizat reprezentanții Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani. 
   Ultima activitate în cadrul Festivalului „Odă mâinii” se intitulează „Lumea păsărilor” și constă în realizarea unei machete. Fiecare lucrare va fi premiată de un juriu, iar elevii vor fi recompensați pentru munca depusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?