Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Nea Bălan, alpinist de ocazie cu frică de înălţimi


   Polițiștii și jandarmii din Panciu au fost solicitați să intervină, ieri dimineață, în curtea Ocolului Silvic, în cazul lui Gheorghe Bălan, în vârstă de 62 de ani, care se urcase pe stâlpul de susținere al antenelor de telefonie. Din primele informații a reieșit că bărbatul, băut bine, se cocoțase pe stâlp încă din timpul serii, petrecându-și noaptea la înălțime. „După ce s-a trezit, probabil a realizat ce făcuse și i-a fost frică să coboare. Noi am fost sesizați de către un cetățean care locuiește în zonă”, a precizat comandantul Poliției Panciu, comisarul-șef Teodor Dumitrache.
   La fața locului s-au deplasat și autoritățile locale, respectiv primarul Ion Petre și viceprimarul Iulian Nica. Edilii au așteptat mai bine de o oră ca Bălan să coboare, pentru a discuta cu el și a-l întreba ce anume l-a îndemnat să recurgă la acest gest. „Nu a avut nicio revenidicare. Când a coborât, a vrut doar țigări”, a povestit viceprimarul Iulian Nica.
   Potrivit polițiștilor, Gheorghe Bălan nu este la prima „ispravă” de acest fel. În urmă cu aproximativ doi ani, el a urcat pe același releu, de unde a refuzat să coboare până când nu s-a asigurat că viceprimarul îi va aduce țigări și băutură. De asemenea, Bălan mai este cunoscut și pentru faptele penale care l-au adus de mai multe ori în fața instanței din localitate. În 2011, el a primit chiar și o condamnare la închisoare, cu executare, pentru că a distrus parbrizul unei mașini de poliție, parcată în centrul orașului.
   Pentru fapta sa de ieri, Gheorghe Bălan a scăpat doar cu o sancțiune contravențională, aplicată în baza Legii 61/1991. Ulterior, el a fost prezentat Serviciului Public Local de Asistență Socială Panciu, în vederea consilierii de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?