Păncenii, îndemnaţi să declare muncitorii zilieri

0
636


   Păncenii care folosesc forța de muncă sezonieră sunt îndemnați să declare la Poliție acest lucru. Comisarul șef Teodor Dumitrache, comandantul Poliției Panciu, a precizat că acest lucru este în beneficiul celor care angajează zilieri, deoarece vor ști exact dacă aceste persoane sunt sau nu de încredere. „În această perioadă, au apărut foarte mulți muncitori zilieri, în toate cartierele. Pe foarte mulți dintre ei i-am luat în evidență și i-am identificat din toate punctele de vedere. Dar noi nu avem cum să-i știm pe toți și de unde au venit, la cine stau și cât timp, de aceea recomand tuturor celor care angajează zilieri, să ne informeze cu privire la numele lor deoarece, mai departe, știm noi ce avem de făcut!”, a declarat comisarul șef Dumitrache.
   Acesta a adăugat că o cunoaștere cât mai clară a situației zilierilor poate preveni săvârșirea unor infracțiuni „deoarece unele persoane care vin în Panciu, pretextând că sunt în căutarea unui loc de muncă, în realitate pot fi cerșetori sau persoane care nu urmăresc altceva decât să fure din gospodării ori de la agenții economici”. În acest sens, Teodor Dumitrache a dat ca exemplu un furt al cărui autor a rămas, încă, necunoscut, indiciile conducând către o persoană care nu este din partea locului. „Nu trebuie să credem că orice zilier e un potențial infractor sau dacă a fost condamnat pentru furt, el va mai repeta fapta. Important este, însă, ca oamenii să știe pe cine au adus în curte. E o formă de protecție”, a explicat comandantul Poliției Panciu.
   Teodor Dumitrache și-a îndemnat concetățenii să ceară sprijinul Poliției în special atunci când au suspiciuni la adresa persoanelor care vin să le ceară de muncă. „Cel mai bine e să prevenim faptele antisociale, decât să le favorizăm. Numai o bună colaborare de ambele părți va menține starea de siguranță în oraș”, a concluzionat comisarul șef Teodor Dumitrache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here