Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Programul „Job Shadow Day”, la final


   Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu a finalizat, ieri, Programul Internațional  de orientare profesională „Job Shadow Day”, la care Monitorul de Vrancea s-a numărat printre parteneri. Aflat la a XI-a ediție în România, programul se desfășoară în 16 țări din Europa și în SUA, Canada, Hong Kong și Japonia. 
   În 2013, „Job Shadow Day” s-a desfășurat în săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!” (1-5 aprilie). Festivitatea de închidere a proiectului derulat la Panciu a fost găzduită la Casa de Cultură. Elevii au avut, din nou, ocazia, de a se reîntâlni cu reprezentanții instituțiilor sau companiilor în umbra cărora au stat timp de o zi, pentru a afla cât mai multe despre îndatoririle și responsabilitățile pe care le au aceștia de la locul de muncă. „Vreau să vă mulțumesc, în numele elevilor, pentru interesul și pentru participarea dumneavoastră la acest program. Åžtim că v-ați rupt din timpul dumneavoastră atât de prețios, pentru a fi alături de copiii noștri. Am vrea să știm care este punctul de vedere al ambelor părți cu privire la tot ceea ce s-a întâmplat în aceste zile, dacă proiectul nostru a avut succes și dacă merită să-l implementăm și în anii următori”, a spus, în deschidere, profesoara Luminița Cociorbă, coordonator local „Job Shadow Day”.
   Liceenii s-au declarat deosebit de încântați, atât de experiența trăită,  cât mai ales de deschiderea manifestată de toți cei care le-au fost îndrumători. Ei au povestit cum s-au simțit în instituțiile partenere, manifestându-și dorința de a participa și la ediția din 2014. În acest context, reprezentanții companiilor și-au reconfirmat disponibilitatea de se reîntâlni cu elevii, pentru a-i consilia, a le răspunde la întrebări și de a le descifra tainele meseriilor pentru care manifestă interes.
În finalul evenimentului, a fost proiectat un film de prezentare cu activitățile derulate la „Job Shadow Day”, iar reprezentanții instituțiilor partenere au primit câte un portofoliu, cuprinzând câte o scrisoare de mulțumire, o fotografie de grup și un certificat de participare, din partea organizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?