Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Pădurea, o muză nesecată


   Elevii de la Åžcoala Primară Muncelu, comuna Străoane, au participat, în această săptămână, la activitatea intitulată „Pădurea, o muză nesecată”. Aceasta a dat startul proiectului educațional „Să învățăm despre pădure” („LeAF Learning About Forest), care se derulează în parteneriat cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie București. „Acest program mondial de educație pentru mediul înconjurător are scopul de a conștientiza membrii societății, viitorii adulți, cu privire la îndatoririle pe care le au față de natură, în contextul dezvoltării durabile, formarea și dezvoltarea conștiinței ecologice și a comportamentului ecologic, promovarea dialogului și a comunicării între părțile implicate în proiect, educarea copiilor în spiritul ocrotirii naturii”, ne-a declarat coordonatoarea proiectului, învățătoarea Liliana Deaconescu.
   Activitatea din această săptămână, la care au participat ca invitați directorul Ion Cîțu și pădurarul Silviu Chirilă, în calitate de reprezentant al Ocolului Silvic, s-a desfășurat în pădurea Valea Câmpului, la punctul de agrement cu același nume, unde elevii claselor primare, coordonați de Liliana Deaconescu și Paul Panaite, au observat elementele mediului natural și au întocmit harta proiectului cu titlul „Pădurea, o muză nesecată”. „Copiii au adresat întrebări responsabilului de zona împădurită, au observat tipuri de arbori din pădurile noastre, au identificat elemente din flora și fauna zonei, au înțeles care este rolul pădurii și importanța acesteia, care sunt foloasele unui ecosistem sănătos și au întocmit harta proiectului, lucrând efectiv pentru îndeplinirea sarcinilor propuse”, a explicat Liliana Deaconescu.
   În același context, elevilor li s-a mai explicat că numai o cunoaștere responsabilă a mediului înconjurător le poate oferi ocazia de a gândi, de a învăța, de a-și dezvolta curiozitatea și interesul pentru anumite aspecte din lumea înconjurătoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?