Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

GALERIE FOTO: O sută de zile de educaţie, la Şcoala din Popeşti


   Åžcoala gimnazială „Profesor Dr. Gen. Gheorghe V. Zaharia” din Popești a găzduit cea de-a șasea ediție a concursului educativ interșcolar „100 de zile de educație”. Acțiunea a adunat peste 100 de participanți, respectiv concurenți, membri ai juriului și spectatori. Echipajele, coordonate de profesorii Mihaela Chiriac de la Bordești, Adina Stoica și Gicuța Vas de la Popești și Silvia Perișan de la Urechești, s-au întrecut în cadrul mai multor probe ce le-au testat cunoștințele de cultură generală, matematică, cultură anglo-saxonă și folclor românesc, dar și talentul artistic la desen, dans, muzică și improvizație teatrală.
   Juriul, coordonat de profesorul Ionuț Bercaru, unul din inițiatorii proiectului educativ „100 de zile de educație”, în anul 2007, a remarcat și a premiat cu diplome și cărți pe elevii Andrei Lupu pentru desen, Raluca Alexandrescu pentru poezie, trupa de dans condusă de eleva Marina Iordan, trupa de improvizație teatrală condusă de elevul Vlăduț Berezcki și echipajul de la Bordești, condus de Irina Chiriac, pentru cultură generală. „Am reușit să păstrăm vie tradiția acestui proiect educativ intercultural și interdisciplinar ce a avut și are o bogată așteptare în rândul elevilor din școlile participante. Sperăm ca anul viitor să avem o participare mai bogată și să includem ca probă și proiecte ale echipajelor, realizate pe o durată de timp mai mare”, a spus profesoara de limba engleză Laura Bercaru, coinițiator al proiectului. 
   De asemenea, școala gimnazială „Profesor Dr. Gen. Gheorghe V. Zaharia” din Popești a mai găzduit și activități anti-violență și anti-drog, coordonate de profesoarele Adina Constantin, la nivelul claselor a VI-a din Popești, și Marcela Ioniță, la nivelul claselor a VIII-a din Popești și Bordești. Acțiunile au fost organizate în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Vrancea și primăriile și posturile de poliție din Bordești și Popești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?