Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Craniul uman găsit pe câmp, trimis la expertiză antropologică


   Craniul uman, găsit marți dimineață pe un câmp din apropierea drumului național 2 M, între Focșani și Odobești, a fost trimis la Institutul de Medicină Legală Iași pentru efectuarea unei expertize antropologice. De asemenea, ieri, polițiștii vrânceni au reluat căutările, ei răscolind întreaga zonă în speranța că vor găsi și alte resturi umane, care să aparțină aceleiași persoane. Până ieri după-amiază, nu mai fusese găsit însă, nici măcar un os.
   Polițiștii consideră că acel craniu ar putea aparține unui bărbat, care ar avea mai bine de 50 de ani. Ei nu exclud posibi-litatea ca decedatul să fie vreun om al străzii, care își făcea veacul prin zonă și care să fi decedat la finele anului trecut. Acoperit de zăpadă, craniul a fost găsit abia marți.
   Reamintim că marți dimineață, paznicul unei societăți comerciale din zonă a observat un câine care rodea ceva. Åžtiind că animalul îl așteaptă în fiecare dimineață la intrarea în curtea societății, omului i s-a părut ciudat faptul că acesta nu l-a întâm-pinat. S-a îndreptat spre câine, iar când a ajuns în dreptul animalului a văzut că rodea un craniu uman. „Am văzut câinele că rodea aici. Am lăsat geanta la birou și când am venit la poartă, câinele era tot aici. Am venit de curiozitate să văd ce aduce, că el mai vine cu oase, și am văzut osul rotund. Am sunat la poliție și am anunțat. M-au luat fiorii când mi-am dat seama că e de om”, povestea, marți,  paznicul Maricel Spulber. Acesta a sesizat poliția, iar la fața locului s-au deplasat mai mulți polițiști din cadrul Poliției municipiului Focșani, de la Criminalistică și Serviciul de Investigații Criminale.
   Polițiștii așteaptă acum concluziile legiștilor pentru a afla dacă aparține unei persoane de sex feminin sau masculin, cam ce vârstă ar fi avut persoana, dar și vechimea osului. Abia după ce vor primi rezultatele, polițiștii vor putea continua ancheta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?