Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Vântul a izolat satul Stupina şi a îngreunat circulaţia pe mai multe drumuri naţionale


   Oamenii din satul Stupina, comuna Măicănești, erau izolați aseară, după ce autoritățile au decis să închidă drumul național 23 B, din cauza viscolului. Măsura a fost luată la ora 12.30, iar până aseară, utilajele nu au putut interveni pentru deblocarea drumului. Åžeful Secției de Drumuri Naționale, Marian Paraschiv, ne-a precizat că nu s-a putut interveni deoarece vântul bătea cu putere, zăpada de pe câmp fiind depusă pe partea carosabilă. În satul Stupina sunt 142 de gospodării și 360 de persoane. De asemenea, aseară, în jurul orelor 20.00, a fost închis și DN 23 între Gologanu și Tătăranu.
   Probleme erau, aseară, și pe alte tronsoane de drum național din județ, tot din cauza viscolului. Marian Paraschiv ne-a precizat că se circula cu dificultate pe DN 23 A Focșani – Gologanu, DN 23 Focșani – Vulturu, DN 2 N Dumbrăveni – Bogza, DN 2M Unirea – Focșani, DN 2 D Focșani – Bolotești, DN 2 L Tișița – Satu Nou și pe DN 24 Tișița – Cosmești. „Pe toate aceste tronsoane de drum sunt utilaje, care acționează pentru a facilita traficul rutier”, spunea, aseară, Marian Paraschiv. Pe toate drumurile județene se circulă în condiții de iarnă.
   Tot ieri, locuitorii din 15 sate din comunele Ciorăști, Gugești, Măicănești, Bălești, Sihlea și Tătăranu au rămas fără energie electrică, tot din cauza viscolului. În jurul orei 16.00, patru echipe de la Electrica erau în teren pentru a remedia situația.
   Copiii din Stupina, care învață la școala din Măicănești, nu vor merge la școală astăzi, potrivit primarului Costel Necula. „Azi dimineață (ieri-dimineață – n.r.) am adus la școala din Măicănești cei 14 copii din Stupina și la prânz i-am dus acasă. S-a hotărât ca mâine (astăzi – n.r.) copiii de aici să nu mai meargă la cursuri. Aici mereu este o problemă. Sunt polițiști la fața locului și nu mai lasă pe nimeni să treacă, pentru că dacă va rămâne cineva înzăpezit va fi mai greu. Sunt și trei localități, cu aproximativ 1.000 de persoane, care nu au curent electric”, a explicat edilul.
   Polițiștii spun că traficul rutier se desfășoară în condiții de vânt puternic, care spulberă zăpada, reducând vizibilitatea, pe mai multe drumuri. „Pentru prevenirea unor accidente sau blocaje în trafic, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. Dacă însă dintr-un motiv sau altul deplasarea nu poate fi amânată, trebuie să se circule doar cu autovehicule echipate corespunzător sezonului și să se respecte recomandările polițiștilor rutieri ce acționează pe arterele pe care există probleme de fluență a traficului din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile”, transmit polițiștii vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?