Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

VIDEO şi GALERIE FOTO: Orăşelul Copiilor a fost inaugurat aseară de preşedintele Marian Oprişan


   Centrul orașului s-a transformat într-o oază de lumini colorate, în mijlocul căreia Moș Crăciun îi așteaptă pe toți copiii cuminți sub bradul imens de Crăciun. Aseară a fost deschis și patinoarul din Piața Unirii, care a fost luat cu asalt de copii. Pentru că nu au uitat să fie copii, Marian Oprișan și primarul Decebal Bacinschi s-au întrecut cu mașinuțele.

   O mulțime de copii entuziaști și curioși, cu părinții de mână, s-au adunat aseară sub bradul imens din Piața Unirii, pentru a-l vedea pe Moș Crăciun în sania trasă de renul Rudolph și pentru a asista la inaugurarea Orășelului Copiilor. Cum e tradiția în fiecare an, luminițele din Orășel au fost aprinse de un copil, o fetiță pe numele Alina-Maria, aleasă din mulțime de Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea. Cu ajutorul acestuia, fetița a apăsat pe butonul roșu care a declanșat feeria de lumini colorate ce a dat viață Orășelului, mai frumos ca oricând. 
    Președintele Marian Oprișan a spus că dorește să inițieze un proiect pentru reducerea fenomenului de sărăcie în rândul copiilor. „Le urez tuturor copiilor să fie sănătoși, să fie bucuroși, părinții să se bucure de ei. Moș Nicolae vine în acest an cu speranță și încredere în viitor. Eu cred cu toată tăria că următorul Guvern va trebui să realizeze, și voi milita și voi lupta în această direcție, un program special în România pentru reducerea sărăciei la copii. Acesta este cel mai important lucru, deoarece copiii sunt viitorul nostru, trebuie să se bucure de educație aleasă, pentru că o națiune fără educație nu este o națiune. Le urez tuturor să fie sănătoși. La mulți ani!”, a spus Marian Oprișan. La inaugurarea Orășelului au participat mai multe oficialități, printre care prefectul Cătălin Popescu, primarul Decebal Bacinschi, primarul tinerilor, Sergiu Mocanu, subprefectul Cristi Misăilă, consilieri locali și județeni.
    Cei mici s-au apropiat repede de bradul mare de Crăciun, curioși să îl vadă pe Moș și să atingă renul, plin de luminițe. Unii, mai curajoși, chiar s-au urcat în sania Moșului, păzit cu strășnicie de un agent de pază.
    Însoțit de primarul Decebal Bacinschi, viceprimarii Focșaniului și câțiva consilieri municipali, Marian Oprișan a luat la pas Orășelul Copiilor, neîncăpător pentru mulțimea de copii bucuroși care și-au luat părinții de mână să vadă luminițele. Prima oprire a fost la patinoar, care a fost deschis de aseară, o dorință mai veche de-a focșănenilor. Copiii nu au așteptat mult să se bucure cu patinele pe gheață, sub privirile a zeci de curioși. Taxa de intrare este de 10 lei și încă 10 lei costă închirierea patinelor, pentru o oră.
    În Piața Unirii este organizat și un târg de Crăciun. La căsuțele amenajate de jur împrejurul pieței puteți cumpăra obiecte artizanale specifice sărbătorilor de iarnă dar și mere coapte, porumb fiert și alte bunătăți. Marian Oprișan și primarul Decebal Bacinschi au mers și în Grădina Publică, plină de lumini, figurine colorate și personaje din desene animate și au vorbit cu focșăneni, de la mic la mare, care s-au declarat încântați de Orășel.
    În apropiere de Obelisc, copiii se dădeau veseli într-un scrânciob, iar în fața Casei de Cultură în mașinuțe. Pentru că nu au uitat să fie copii, președintele Marian Oprișan și primarul Decebal Bacinschi s-au întrecut cu mașinuțe, alături de mai mulți copii, spre deliciul celor din jur. Turul Orășelului s-a încheiat în fața bradului împodobit de Crăciun.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?