Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Lucrările de reabilitare a străzii Brăilei au fost scoase la licitație


   Lucrările în vederea reabilitării străzii Brăilei, din Focșani, au fost scoase la licitație. Acestea vor fi executate pe tronsonul de la Big, până la sensul giratoriul cu Åžoseaua de Centură. Fondurile vor fi asigurate din bugetul local, deoarece cererile de finanțare depuse în vremea fostului guvern pedelist au rămas fără răspuns.
   Conform indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției se ridică la 5,7 milioane de lei, iar durata de realizare este de 12 luni. Tot în raport se mai arată că tronsonul respectiv are un grad de distrugere de 80% și că se impune refacerea străzii. „Lucrările vor începe în primăvara anului viitor. Am scos lucrarea la licitație și va ieși o treabă bună, așa cum sunt străzile Independenței și Cuza Vodă. Parcările vor fi realizate pe marginea străzii, astfel că se va putea circula pe două benzi pe sens. Sunt prinse în această sumă și lucrările de trasare și marcaj”, ne-a precizat primarul Decebal Bacinschi.
   Edilul a inspectat stadiul lucrărilor la apă și canal, de pe strada 1 Decembrie, derulate prin proiectul Vranceaqua, implementat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. El s-a declarat mulțumit de ritm și de calitatea lucrărilor. „Tot din primăvară vom reface și strada 1 Decembrie. Acum sunt lucrări și e normal să fie deranj. Important pentru noi este că aceste lucrări, care se fac acum, sunt cu materiale foarte bune și vom avea rețele de calitate”, ne-a spus primarul.
   Lucrările în cadrul Vranceaqua vor continua pe strada Anghel Saligny, pe sub pasajul spre comuna Câmpineanca, până la intersecția cu strada Vlad Èšepeș. Bacinschi a mai spus că după ce lucrările la apă și canal vor fi terminate, vor fi  efectuate lucrări de refacere a asfaltului.
   De precizat este faptul că după ce Pasajul Vîlcele va fi racordat la rețeaua de canalizare, acesta nu va mai fi inundat când plouă abundent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?