Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Craniu găsit de muncitorii care săpau o fosă la Mândrești


   În curtea unui preot din Cartierul Mândrești al Focșaniului, câțiva muncitori, care săpau o groapă pentru o fosă, au găsit un craniu uman. Preotul Valeriu Cristian spune că este obișnuit cu oasele, dar cele găsite în propria bătătură l-au pus pe gânduri. I-a fost teamă ca nu cumva să fi fost comisă vreo crimă, cu ani în urmă, pe terenul său. „Oamenii care au săpat mi-au spus să nu mai anunț pe nimeni și să duc osemintele la cimitir. Nu am putut face acest lucru, pentru că m-am temut să nu fi fost vreo crimă aici. Eu am cumpărat aici în urmă cu doi ani și nu știu ce s-a întâmplat înainte. Se vedea că erau vechi, dar am considerat că dacă acel om a așteptat atâția ani să fie scos la suprafață, trebuie să i se facă o slujbă creștinească pentru a putea fi pus înapoi în pământ”, ne-a spus preotul Valeriu Cristian. El spune că va face o pomenire a necunoscutului, ale cărui oase au fost găsite pe proprietatea sa. De asemenea, preotul are de gând să facă o slujbă în propria curte, pentru toți cei care și-au pierdut viața în zona Mândreștiului.
   Localnicii spun că la Mândrești a fost o linie de apărare în Primul Război Mondial. Mărturie stau câteva buncăre, care au rezistat timpului. Pe malul bălții din Mândrești, încă se mai pot vedea câțiva pereți ale fostelor fortificații. „Am auzit că și peste drum de preot au găsit oase, atunci când au săpat pentru fundația casei. Asta s-a întâmplat în urmă cu 30-40 de ani”, ne-au spus câteva femei, care erau la poartă.

Polițiștii au trimis craniul la expertiză
 
   După ce preotul a anunțat autoritățile, la fața locului au venit echipe de la poliție, salvare și medicină legală. „Au venit aici autoritățile și au ridicat osemintele. Nu știu unde le-au dus. Nici nu le-am văzut”, ne-a spus Vasile Damian.
   Polițiștii din cadrul Poliției Municipiul Focșani au fost sesizați cu privire la faptul că în Cartierul Mândrești în timp ce se efectuau săpături la sistemul de apă și canalizare a fost găsit un craniu. Echipa de cercetare s-a deplasat la locul indicat, osemintele fiind ridicate și trimise pentru expertiză medico-legală. „S-au făcut verificări pentru a se stabili cu exactitate dacă osemintele sunt de origine umană. Au fost trimise la medicină legală pentru expertiză, iar după ce vom primi răspunsul, se vor face verificări pentru a se stabili cui îi aparțin și dacă în zona respectivă a funcționat un cimitir. A fost singura solicitare de acest gen de anul acesta”, ne-a precizat comisarul șef Gicu Avasiloaie, șeful Poliției Muncipiului Focșani.
   Un caz similiar a fost înregistrat și în mai, la Popești, un schelet uman fiind găsit în pământ, de muncitorii care săpau o groapă tot pentru construirea unei fose. 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?