Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Cine vrea să se antreneze pe Stadionul „Milcovul“, plăteşte!


   Aleșii locali din cadrul Consiliului Local Focșani au decis în ultima ședință ca toate cluburile de fotbal private care își desfășoară activitatea pe raza județului să plătească o anumită sumă pentru antrenamentele pe care le desfășoară pe terenurile secundare ale Stadionului Milcovul din Focșani.
Prin perceperea unor astfel de taxe, se dorește adăugarea la bugetul local a unor sume atrase din folosirea bazei sportive de către cluburile private. Astfel, pentru un meci oficial din liga a II-a și a III-a pe Stadionul Milcovul I, se vor plăti 1.500 de lei, iar pentru un meci oficial și amical pe Stadionul Milcovul II, se vor achita 500 lei. Cine vrea să închirieze terenurile secundare pentru antrenament va plăti 100 lei pe oră.
   Modificări de tarife sunt și la terenurile de tenis de câmp din Parcul „Nicolae Bălcescu”. Astfel, pentru o oră, doritorii vor scoate din buzunar 10 lei (pentru elevi și studenți) și 20 lei (pentru adulți).
   Cea mai afectată de această decizie este echipa de fotbal seniori CSM Focșani (locul 4 în liga a treia), ai cărei jucători au ratat ședințele de pregătire de la stadion deoarece clubul de care aparțin este privat, iar finanțatorul, Dan Dumitru nu poate suporta întreaga sumă pentru taxa chiriei. Directiva europeană, prin care cluburile afiliate la Federația Română de Fotbal au fost obligate să nu mai folosească bani de la bugetele locale, a devenit normă internă. De la 1 iulie, cluburile afiliate la Federația Română de Fotbal au fost obligate să devină de drept privat, în caz contrar riscă dezafilierea.

Cine are sponsori, supravețuiește

   Din acest an, salariile, primele și transferurile nu vor mai putea fi achitate cu bani de la autoritățile locale. Acestea în schimb se vor putea ocupa de terenuri, stadioane, infrastructură, cantonamente, cazare și masă. Acest lucru presupune ca toate cluburile care au primit sprijin de la primării și consilii locale să înceapă să-și caute sponsori încă de pe acum. Dacă la fotbal situația este încă incertă, responsabilii celorlalte secții de la clubul care este finanțat de Primăria și Consiliul Local Focșani, au început deja să caute oameni cu „dare de mână” care să sprijine financiar activitatea sportivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?