Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

GALERIE FOTO: Deputatul Nica şi subprefectul Misăilă au inaugurat noul an şcolar, la Panciu


   Deputatul PSD, Ciprian Nica și subprefectul Cristi Misăilă au fost prezenți, ieri, alături de oficialitățile locale, la deschiderea festivă a noului an școlar, organizată la Panciu. Evenimentul s-a desfășurat în parcul Casei de Cultură și la el au participat elevii și profesorii de la cele două licee din oraș.
   Festivitatea a debutat cu o slujbă de sfințire, oficiată de protopopul Daniel Merloiu, împreună cu preoții Åžtefan Aga și Maricel Bunea. Ulterior, profesoara Luminița Irimescu, noul director adjunct al Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza”, le-a adresat celor prezenți un cuvânt de bun venit în noul an de învățământ.
   Un an școlar plin de realizări a ținut să le ureze celor prezenți și deputatul Ciprian Nica. „Doamnelor și domnilor profesori, eu, personal, am încredere în drumneavoastră că, și în anul de învățământ 2012-2013, veți obține cel puțin rezultatele pe care le-ați obținut și în anii trecuți și chiar le veți depăși, pentru că școala din Panciu este cunoscută atât la nivel județean, cât și la nivel național. Iar dumneavoastră, părinților, vă urez o toamnă frumoasă, cu sănătate, cu bucurii, pe care să vi le aducă acești copii, profesorilor, putere de muncă, iar conducătorilor orașului, rezultate frumoase, pentru ca orașul să se poată dezvolta frumos!”, a declarat parlamentarul vrâncean.
   Aceeași încredere în școala pănceană și-a manifestat-o și subprefectul Cristi Misăilă. El și-a exprimat bucuria de a fi alături de cadrele didactice și elevii din Panciu la deschiderea noului an de învățământ. „Sunt mândru să fiu alături de dumneavoastră, pentru că și eu am, aici, rădăcinile. Totodată, sunt și alături de domnul primar, Ion Petre care, împreună cu domnul președinte al Consiliului Județean, Marian Oprișan, au reușit să dezvolte, aici, proiecte frumoase, care au contribuit la îmbunătățirea sistemului de învățământ. Mă refer, aici, la reabilitarea Liceului «Ioan Slavici». De asemenea, sperăm ca până la începutul anului școlar viitor să deschidem noi finanțări și pentru reabilitarea Liceului Tehnologic «Al. I. Cuza»”, a spus suprefectul Cristi Misăilă.
   Primarul Ion Petre a dorit să le reamintească elevilor, părinților și profesorilor că una dintre preocupările importante ale autorităților locale este reprezentată de modul în care acestea pot fi alături de copiii orașului, în cea mai importantă perioadă a vieții lor, cea a școlii. „În școală, dragi elevi, aflați lucruri noi, vă lărgiți orizontul, dobândiți noi deprinderi, învățați să învățați, să descoperiți lumea din jurul vostru, dar să și priviți în voi înșivă, pentru a descoperi ce vreți de la viață și cum anume să dobândiți lucrurile dorite. Pentru a răspunde acestor deziderate, noi, administrația locală, am fost întotdeauna alături de voi și ne-am preocupat permanent pentru asigurarea condițiilor desfășurării unui proces instructiv-edcucativ de calitate „. Ion Petre le-a reamintit elevilor că tot ceea ce se așteaptă din partea lor este „dorința de a învăța, muncă temeinică și respect pentru tot ceea ce li se pune la dispoziție”.

Ghiozdane pentru „boboceii” claselor I

   Oficialitățile prezente la festivitate au vizitat, apoi, cele două licee din oraș, unde au ținut să le ureze bun venit „bobocilor” din clasele a V-a și a IX-a, precum și viitorilor absolvenți din clasa a XII-a care, în vara lui 2013, vor avea de susținut două examene dificile: bacalaureatul și admiterea la facultate.
Cu acest prilej, deputatul Ciprian Nica le-a dăruit elevilor de la cele două clase I, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, câte un ghiozdan, precum și câte două caiete și un pix. De asemenea, autoritățile i-au încurajat și pe cei 46 de copii care, din acest an, vor frecventa cele două clase pregătitoare care își vor desfășura activitatea în incinta Grădiniței nr 1.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?