Lucica Chiper, șefa pedelistă a Secției de Drumuri Naționale (SDN) și administrator la Sanluc Serv Focșani, nu acordă atenție nici măcar Poliției. Dacă la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea a refuzat să dea lămuriri cu privire la oamenii pe care i-a muncit fără forme legale, la Poliție, Serviciul Economic, nici măcar nu s-a prezentat. Cel mai probabil se va prezenta astăzi, însă nici asta nu e sigur. Surse din Poliție ne-au spus că există și posibilitatea întocmirii unui dosar penal pe numele Lucicăi Chiper.
Comportamentul Lucicăi Chiper, șefa pedelistă a Secției de Drumuri Naționale (SDN) și administrator la Sanluc Serv Focșani, îi uimește chiar și pe oamenii legii. PDL-ista „de pe utilaj” era programată miercuri după-amiază pentru audieri la Poliție, Serviciul Economic. Nu s-a prezentat pe motiv că este foarte ocupată și că este plecată din localitate. Cu multă bunovoință, polițiștii au acceptat ca întâlnirea să aibă loc în cursul zilei de azi. Mai mult decât atât, Lucica a pus condiții, adică numai după ce termină programul de la SDN. „Lucica Chiper nu a venit la Poliție pe motiv că merge la Iași. A rămas stabilit să ne întâlnim mâine (n.r. azi). Mai multe detalii nu putem oferi”, ne-a spus responsabilul dosarului de la Economic.
Între timp, Lucica a primit o amendă contravențională de la ITM Vrancea în valoare de 10.000 de lei pe care, cel mai probabil, o va contesta. Totuși, potrivit unor surse, Lucica Chiper ar putea să fie cercetată penal pentru evaziune fiscală. Ea trebuie să dea explicații legate de firma sa de rame, Sanluc Serv, și de modul cum au muncit șase persoane „la negru”.
Daniela Zahiu, una dintre persoanele exploatate, neplătite și umilite, după cum arată în sesizarea adresată Consiliului Județean, a explicat cum se desfășura activitatea la firma de rame. Clienții veneau chiar în buricul târgului, lângă Electrica, aduceau tablouri sau goblenuri la înrămat, iar un alt muncitor „la negru”, Grigore Costache, le lucra în spate, în atelier. După ce tablourile erau gata, ori fiul Lucicăi, ori fiica, soțul, sora sau chiar Lucica în persoană predau lucrarea și încasau banii. Toate aceste persoane au lucrat la Sanluc Serv fără forme legale după ce Lucica a depus la ITM o adresă prin care înștiința că activitatea cu salariați a încetat.
În sesizarea de la Consiliul Județean, Daniela Zahiu mai arată că pentru munca prestată nici nu a primit bani. Nici Grigore Costache nu primește un salariu și asta pentru că Lucica „îl ajută”. Costache ne-a spus că are probleme de sănătate cu fiul său și șefa de la SDN îl duce ba la București, ba la Iași, pe banii ei. Inspectorii ITM au fost în mai multe rânduri la sediul firmei însă Lucica nu a fost de găsit, iar fiica acesteia le-a închis ușa fără să răspundă la vreo întrebare. În final, au întocmit un proces verbal în urma căruia Lucica a fost amendată.