Elevii ciclului primar și gimnazial, talentați în ale scrisului, pot participa cu proză sau poezie la Concursul literar „Oana Diana Renea”, al cărui start a fost dat ieri, în cadrul manifestărilor ediției a VII-a a „Bibliotecii de Vacanță”. Copiii își pot depune creațiile la orice secție a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” pe parcursul întregii luni septembrie. Cei mai talentați dintre ei vor fi premiați în cadrul activităților dedicate Centenarului Bibliotecii Publice din Focșani, ce va avea loc toamna aceasta.
Tot ieri, cei prezenți în Grădina Publică au admirat talentul și măiestria penelului pictorului Ovidiu Octavian Opaiț, demonstrate la fața locului. De asemenea, scriitori vrânceni au împărtășit din experiența lor și au oferit un moment de lectură publică. „Activitățile noastre din cadrul Bibliotecii de Vacanță au adunat, până acum, peste 300 de participanți de toate vârstele. Numai la spectacolul de divertisment de marți au fost peste 100 de focșăneni mici și mari. Pentru standurile cu cărți au manifestat de asemenea interes, au solicitat cărți, au dorit să se înscrie la bibliotecă. Toți cei care se înscriu primesc cadou o carte. Vreau să menționez că dacă la edițiile trecute veneau mai mult copii, la cea de anul acesta avem solicitări și de la foarte mulți adulți, ceea ce ne bucură, pentru că Biblioteca de vacanță se adresează tuturor categoriilor de vârstă”, a declarat Maria Cristina Olaru, purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”.
Astăzi, „Biblioteca de vacanță” va lua sfârșit, cu programul „Cărți de luat acasă” de care vor beneficia toți cititorii ce vor trece pe la standurile bibliotecii din Grădina Publică. Această manifestare se înscrie printre cele cu tradiție ale Bibliotecii Județene, readucând în atenția comunității cartea și lectura. Programul de anul acesta și-a propus, și a reușit, să îmbine latura instructivă cu cea interactivă.
Potrivit celor spuse de Maria Cristina Olaru, activitățile din cadrul acestui inedit program au rolul de a promova și stimula lectura în familie și de a atrage spre lectură un număr cât mai mare de cititori.