Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Preţul strugurilor, în continuă scădere


   Strugurii autohtoni din soiuri precum Åžasla se vindeau ieri, în Piața Moldovei, cu 2 lei pentru un kilogram. Săptămăna trecută, prețul lor era de 3 lei kilogramul. Pe piață au ajuns strugurii din podgoriile din zona localităților Panciu și Odobești, recunoscute pentru producțiile lor de struguri. „E un preț de nimic, dar și așa nu se vinde. Nu mai are lumea bani și de asta nu se cumpără. Nici noi nu putem sta cu ei să se strice de tot pe câmp”, ne-a spus un podgorean.
   Nici legumele nu aveau prețuri mai mari. Un kilogram de vinete se vindea cu un leu, iar roșiile cu 2 lei pentru un kilogram. Pepenele a ajuns în unele locuri și la prețul de 0,80 bani. La același preț se vindeau și cartofii. Ceva mai scumpi erau ardeii capia roșii, la prețul de 3 sau 4 lei, iar ardeiul gras verde la prețul de 2 lei. Dovleceii se vindeau câte două sau trei bucăți pentru 1 leu.
   Fructele erau ceva mai scumpe. Piersicele costă 4 lei kilogramul, majoritatea fiind din import, iar merele văratice 2 lei pentru un kilogram.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?