Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Sute de kilograme de lapte praf pentru sugari


   Sugarii care nu pot fi alăptați de mamele lor din diverse motive medicale vor primi, după mai multe luni de așteptare, lapte praf gratuit. Marți, au ajuns la sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea 698 de kilograme de lapte praf, achiziționat de Ministerul Sănătății. Astfel, zilele acestea cutiile cu lapte praf vor fi distribuite medicilor de familie, care, la rândul lor, le vor împărți sugarilor din centrele de plasament și celor care nu pot fi alăptați din cauza problemelor medicale ale mamelor.
   Acești sugari nu au mai beneficiat de lapte praf din luna martie, când a fost epuizat stocul. Deși reprezentanții DSP au solicitat de mai multe ori o rectificare bugetară, guvernul pedelist nu se sinchisise să acorde fonduri pentru acest capitol. Laptele praf este acordat pe bază de prescripție medicală eliberată de medicul de familie, în cazul în care mamele prezintă contraindicații ale alăptării, dacă se constată o creștere nesatisfăcătoare a copilului, dar și dacă micuțul este adoptat sau se află în plasament ori mama acestuia a decedat.
   Medicii de familie atrag atenția că în primele 12 luni de viață, sugarii trebuie să fie hrăniți fie cu lapte matern sau cu lapte praf, laptele de vacă fiind total contraindicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?