Campionul olimpic la tir sportiv, focșăneanul Alin Moldoveanu a avut emoții mai mari atunci când a ascultat imnul decât în timpul concursului. Alin Moldoveanu s-a relaxat la Muzeul figurilor de ceară din Londra, unde își dorea demult să ajungă, dar spune că el nu merită o statuie. Focșăneanul, primul sportiv medaliat cu aur din delegația României la JO 2012, a sărbătorit ieri succesul la Casa României.
Cu șampanie și sărmăluțe și cu invitați de seamă, printre care și ambasadorul țării noastre la Londra. ” Acest sport nu este unul în care îți spui de la început că mergi și gata, iei medalie. Nu poți să îți propui dinainte nimic, tot ce-ți poți dori e să intri în finală, iar de acolo valorile sunt toate egale, oricine ia startul are aceleași șanse de medalii și poate ajunge pe podium. Muncești, tragi, aștepți și apoi vezi la final cum stau lucrurile”, a spus Alin, după ce s-a fotografiat la Muzeul figurilor de ceară.
Fostul pistolar Sorin Babii, antrenorul campionului olimpic Alin Moldoveanu și șeful FR de Tir, a afirmat după finala de la pușcă aer comprimat 10 metri că simte o satisfacție uriașă că l-a adus pe trăgătorul legitimat la Dinamo București – CS Omega-Tehnoton Iași în starea ideală de a cuceri titlul într-un sport în care totul se poate schimba de la o secundă la alta. El însuși campion olimpic, la pistol liber, în 1988, la Seul, Babii i-a indus un confort psihic lui Moldoveanu după calificări, în care obținuse deja un rezultat foarte bun, record olimpic egalat și la un punct de cel mondial.
„Rezultatele sunt atât de apropiate la ma-rile competiții încât nu poți controla la zecime execuția. Depinde și de grupajul armei, dar și de zi. La Beijing a fost experiența de care Alin a avut nevoie și care s-a concretizat în performanța de aici. În pauza dintre calificări și finală am discutat despre cum trebuie să abordeze ultimul act, dorind să înțeleagă că obiectivul propus a fost îndeplinit și că se află într-o zi ideală”, a spus Sorin Babii, care i-a adus un omagiu și antrenorului cu care Moldoveanu a deslușit tainele tirului. „Eu nu l-am învățat tehnică, ci primul lui antrenor de la Focșani, Adrian Alaci, care are un merit extraordinar. Eu lucrez de doi ani cu el și nu întreabă niciodată de ce așa și nu altfel, având încredere deplină în mine”, a precizat Babii.