Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Caniculă până la sfârșitul săptămânii


   Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de caniculă pentru mai multe județe ale țării, printre care și Vrancea. Până vineri, va fi un val de căldură persistent și disconfort termic accentuat. Potrivit ANM, „în intervalul menționat valul de căldură va cuprinde toate regiunile țării. Vremea va fi caniculară, iar temperaturile maxime vor fi de 35-37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de deal”.
   De ieri, au fost activate și cinci puncte de prim-ajutor. Acestea se găsesc în Gară, Piața Moldovei, într-o farmacie din cartierul Obor, unul în cartierul Sud și un altul la sediul „Monitorul de Vrancea”.
   Se recomandă cetățenilor să iasă din case la primele ore ale dimineții sau seara,  pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul în spații dotate cu aer condiționat și fără expunere directă la soare. Aglomerația, expunerea la soare și efortul fizic trebuie evitate între orele 11.00-18.00. Totodată, cetățenii trebuie să poarte haine lejere, subțiri, deschise la culoare, preferabil confecționate din țesături naturale, pălării și ochelarilor de soare.
   Apa este extrem de importantă în această perioadă, iar pompierii îi sfătuiesc pe cetățeni să consume zilnic minim 2 litri de apă, respectiv câte un pahar la 15-20 minute. Fructele și legumele proaspete sunt extrem de importante, iar băuturile care conțin cofeină, zahăr sau alcool trebuiesc evitate.
   Angajatorii au obligația să reducă intensitatea și ritmul activităților fizice, să asigure ventilația la locul de muncă și să alterneze perioadele de lucru cu cele de  repaos, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător. De asemenea, ei trebuie să le asigure muncitorilor necesarul de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?