Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Militar, de 33 ani, înecat în Siret


   Un militar, în vârstă de 33 de ani, a murit sâmbătă după-amiază, după ce s-a înecat în apele Siretului. Nenorocirea s-a produs în jurul orei 17.00, în apropierea podului de la Cosmești.
   Plutonierul Fănică Lupu, de loc din Tecuci, județul Galați, a mers împreună cu câțiva prieteni să facă baie în Siret, pentru a se răcori. Puțin înainte de ora 17.00, el s-a aruncat în apele râului și nu a mai ieșit. Persoanele care îl însoțeau și-au dat seama că ceva este în neregulă și au sunat la 112, cerând ajutorul pompierilor. Bărbatul a fost luat de curenții puternici și nu a mai putut ieși la suprafață.
   Imediat, spre locul incidentului au plecat un echipaj de căutare salvare cu o barcă pneumatică, din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și o echipă de scafandri. Pompierii focșăneni au fost ajutați de colegii de la Tecuci, de unde au venit un echipaj de căutare salvare și o ambulanță SMURD. La fața locului, pompierii au început activitățile de căutare a bărbatului dispărut. Au început din locul în care militarul s-a aruncat, în aval. După aproape patru ore de căutare, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit.
   Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Cristina Duță, ne-a precizat că bărbatul dispărut a fost găsit la o distanță de aproximativ cinci metri de locul în care se aruncase pentru a se răcori. Manevrele de resuscitare au fost în zadar, nimeni nemaiputând face nimic pentru a-l readuce la viață.
Plutonierul Lupu este din Tecuci, județul Galați, iar din anul 2008 își desfășura activitatea în cadrul Companiei de Poliție Militară, de la Batalionul 81 LAROM din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”. Era căsătorit, dar nu avea copii.
   Reprezentanții Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” ne-au precizat că vor sprijini familia celui decedat cu tot ceea ce va fi nevoie. „Ne exprimăm regretul față de cele întâmplate și vom sprijini familia cu tot ce vom putea”, a precizat maiorul Eugen Ciobotaru, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 8 LAROM.
   După ce a fost scos din apele Siretului, trupul neînsuflețit al militarului decedat a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei morții, urmând ca astăzi să fie ridicat de la morgă. Cel mai probabil, înmormântarea va avea loc la Tecuci.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?