Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Pleacă Băsescu şi cu PDL-ul, plecăm şi noi din pieţe“


 

   Vrâncenii continuă protestele în Piața Unirii. De aproximativ 60 de zile, mai mulți protestatari cer demisia președintelui Traian Băsescu și a Guvernului Ungureanu. Oamenii speră că în cele din urmă, aceștia vor renunța la putere și își vor înainta demisiile. Protestatarii din Piața Unirii au scandat „Jos Băsescu”, „Alegeri anticipate!”, „Ungureanu UTC-ist, comunist și securist!”, „Ungureanu nu uita suntem și împotriva ta!”, „Jos Guvernul Securist!”, „Du-te la mă-ta și adu-ne flota!”.
Oamenii nu se lasă păcăliți de promisiunile de mărire a salariilor și spun că aceasta nu este decât o amăgeală în scop electoral. „Noi ne dorim  trei, patru mari lucruri. Mai exact: Jos Băsescu, alegeri anticipate, demisia Guvernului și locuri de muncă. Acestea sunt dorințele noastre pentru care vom protesta până când se vor împlini. Lumea nu are unde munci, nu are unde câștiga un ban. Chiar dacă încearcă ei să ne îndulcească cu anunțatele majorări salariale, nu vor reuși. Flacăra protestelor se va stinge doar când ei vor pleca de la putere. Pleacă Băsescu și cu PDL-ul, plecăm și noi din piețe!”, ne-a spus George, un protestatar.
   Protestatarii spun că vor continua să iasă în Piața Unirii, pînă când Băsescu și PDL-ul vor pleca de la guvernare. „Vin de la început să protestez. De 60 de zile de acum. Ä‚știa nu vor să înțeleagă că noi nu ne vom opri decât atunci când ei vor pleca. Sunt mult prea incompetenți pentru țara asta. De când ne conduc ei, ne merge tot mai prost. Sper să nu mai aibă curaj să candideze la alegeri, că oricum nu îi mai votează nimeni! Ne-au furat și ne-au mințit tot timpul! Să nu mai stea în fruntea țării că ne fac de râs țara și ne duc tot mai jos!”, susține Ionel, un alt protestatar.
   Cei prezenți în Piață au făcut apel la simțul civic al vrâncenilor ca să iasă să protesteze alături de ei. „Dragi vrânceni, de dragul viitorului copiilor noștri, veniți alături de noi în Piață! Trebuie să strigăm cu toții «Jos Băsescu!» Haideți să scăpăm de acești politicieni tiranici! Prea și-au bătut joc de noi! Vă rog frumos, treziți-vă și ieșiți în Piață!”, a spus un protestatar la microfon.

19 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?