Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Legume şi fructe pentru o vedere mai bună


   Consumul de fructe și legume proaspete ajută la îmbunătățirea vederii. Vitamina A din morcovi, de exemplu, se dovedește foarte utilă pentru ochi, în timp ce alte fructe și legume ajută în alte afecțiuni oculare, ce apar odată cu vârsta – cataractă și degenerescență maculară.
   Foarte des întâlnite după vârsta de 65 de ani, efectele acestor afecțiuni pot fi micșorate printr-o dietă de fructe și legume. Radicalii liberi generați de lumina solară, fumul de țigară, poluarea din aer, infecții, metabolism provoacă numeroase probleme de vedere.
   În legumele de culoare verde închis – spanacul e un bun exemplu – veți găsi doi pigmenți, luteină și zeaxantină, foarte utili în tratarea afecțiunilor oculare. Pigmenți ce se regăsesc și în porumb, kiwi sau struguri, distrugând radicalii liberi înainte ca a-ceștia să afecteze țesuturile sensibile ale ochilor. S-au dovedit eficienți mai ales în cazul cataractei.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?