Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

GALERIE FOTO: Concurs cu filme despre „Unirea Principatelor în context European”


Elevii Colegiilor „A.I. Cuza”, „Unirea” și „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, dar și cei ai Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Panciu, au participat, ieri, la concursul „Unirea Principatelor în context European”. Astăzi, în cadrul unei festivități organizate în Piața Unirii din municipiul Focșani, începând cu orele 15.30, se va anunța marele câștigător al competiției.

Echipele celor patru instituții de învățământ au prezentat ieri, în cadrul unui scurt metraj, tema propusă de organizatorul acestei competiții. Elevii s-au întrecut în creativitate, pentru a demonstra că sunt buni cunoscători ai istoriei românilor și mai cu seamă ai evenimentelor care au avut loc în urmă cu 153 de ani, pe 24 ianuarie. Din juriu au făcut parte Teodora Fîntînaru, director al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”, profesorul Horia Dumitrescu, director al Muzeului Vrancei, și profesorul Liviu Nedelcu, directorul Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor Vrancea.
După ce filmulețele au fost prezentate, juriul a rămas să delibereze,  urmând ca astăzi să fie desemnați câștigătorii. Membrii juriului i-au lăudat atât pe elevi cât și pe profesorii care s-au implicat în realizarea filmulețelor. „Vom aprecia cât vom putea de obiectiv munca dumneavoastră și a colegilor noștri, care v-au pregătit. Toți veți lua premii, dar acum depinde care. Fiți convinși că  vom fi extrem de corecți, extrem de obiectivi față de munca dumneavoastră. Felicitări tuturor, toți veți fi învingători”, a declarat Horia Dumitrescu, directorul Muzeului Vrancei.
Concursul a fost organizat de Consiliul Județean, iar Colegiul care va ocupa locul I va primi un premiu de 1.800 de lei. Valoarea totală a premiilor este de 4.000 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?