Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

Elevii din Slobozia Bradului, uitaţi de guvernanţi


Elevii din comuna Slobozia Bradului continuă să învețe în condiții improprii. „Monitorul de Vrancea” a semnalat încă din primăvară faptul că nici un copil sau profesor nu este în siguranță în sălile de cursuri, dar reprezentanții Ministerului Educației au rămas surzi. Nu au alocat nici acum fonduri pentru modernizarea unităților de învățământ, deși proiectele de reabilitare au fost întocmite în 2009. 
Spre exemplu, Åžcoala din satul Cornetu a fost construită în 1927, iar acum pereții clădirii pot ceda în orice moment. A fost întocmit proiect pentru modernizarea unității de învățământ, având în vedere că numărul elevilor este din ce în ce mai mare. Din păcate, actualul Guvern nu a alocat fonduri pentru această școală. De asemenea, nu au fost alocate fonduri nici pentru construirea grădiniței din localitate, deși 210 copii nu pot merge la cursuri din cauza lipsei unui spațiu adecvat. 
Nici în satul Slobozia Bradului, din comuna cu același nume, situația nu este mai bună. Doar 25 de prichindei merg la grădiniță, în timp ce la 180 de copii, actualii guvernanți le-au interzis dreptul la educație. „Situația este din 2009, când am dat interdicție să se mai învețe în sala de clasă de la Åžcoala Cornetu, deoarece tavanul este curbat și este pericol de prăbușire. Există un proiect de reabilitare aprobat de mai mulți ani, dar nu a primit și finanțare și din acest motiv copiii se chinuie. Din cauza condițiilor jalnice, părinții refuză să îi mai lase pe copii la școală și ne acuză pe noi de discriminare. Însă nu noi suntem vinovați, ci guvernanții, care cunosc situația și nu fac nimic, chiar dacă de nenumărate ori le-am adus la cunoștință”, a spus Valerică Zamfirescu, primarul comunei Slobozia Bradului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?