Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Încep lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din Focşani


Astăzi va avea loc inaugurarea oficială a lucrărilor de reabilitare și extindere rețele de alimentare de apă și canalizare în municipiul Focșani-lot 2 și lot 3. Evenimentul va avea loc la intersecția străzii Unirea Principatelor cu Bulevardul Unirii din  Focșani. Loturile de lucrări 2 și 3 din  municipiul Focșani vor fi executate de societatea Vega 93 SA Galați. Lucrările constau în reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de 11 kilometri, extinderea rețelei de alimentare cu apă cu aproximativ 10 kilometri, reabilitarea a 9,5 kilometri de canalizare și extinderea rețelei de canalizare cu 9,7 kilometri. Lucrările au o valoare totală de 27,4 milioane lei iar termenul de execuție este de 18 luni.
Reamintim că proiectul VranceaAqua a fost inițiat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. Este cel mai mare proiect de acest gen din România, cu o valoare totală de 107 milioane euro fără TVA, din care 82,8 milioane euro reprezintă contribuția Uniunii Europene. Beneficiari ai proiectului Vranceaqua sunt aproximativ 160 de mii de vrânceni. Lucrările vor fi executate în perioada 2010-2013. Proiectul este destinat orașelor Focșani, Adjud, Panciu, Mărășești, Odobești, dar și comunelor Golești, Cîmpineanca și Homocea și prevede reabilitarea puțurilor de apă, a sta-țiilor de tratare a apei potabile, a conductelor de aducțiune, extinderea sistemului de distribuție a apei, extinderea și reabilitarea rețelelor de canalizare din aceste localități, dar și realizarea a cinci noi stații de epurare.
Județul Vrancea este singurul din România care a reușit să obțină finanțări europene atât pe componenta de management integrat al deșeurilor cât și pe cea de apă/apă uzată, în valoare totală de 6.109 miliarde lei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?