Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Muzeul şi situl arheologic au fost predate Primăriei


Recepția lucrărilor la Piața Unirii a continuat cu situl arheologic și muzeul. Urmează parcarea din fața Casei de Cultură. Săptămâna viitoare, Primăria Focșani va prelua și celelalte lucrări declarate închise de către constructori. Acolo unde se întâlnesc neconformități, constructorul va primi termen pentru remediere.

Echipa Primăriei Focșani care face recepția lucrărilor de la Piața Unirii a fost prezentă, ieri, la situl arheologic și la muzeul din fața bisericii. Cu toate că au mai fost descoperite câteva pro-bleme la finisaje, viceprimarul Bogdan Matișan spune că este mulțumit de stadiul lucrărilor. „Am recepționat situl arheologic și muzeul din Piața Unirii. S-au constatat câteva pro-bleme la finisaje, însă constructorul a primit termen două zile pentru a le remedia. Săptămâna viitoare vom trece la recepția celorlalte lucrări terminate”, ne-a declarat Matișan, care îi ține locul primarului Decebal Bacinschi pe perioada cât acesta este în concediu de odihnă. La recepție au participat reprezentanți ai firmelor de construcție, dar și oficiali de Direcției Județene pentru Cultură Culte și Patrimoniul Națio-nal Vrancea. Recepția a început încă de luni, 1 august, când Primăria, în calitate de beneficiar, a preluat Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”.
Focșănenii se arată destul de încântați de refacerea Pieței Unirii, a Grădinii Publice și a împrejurimilor. „Arată mai bine acum față de cum arăta înainte. A durat cam mult, dar asta e. Așa e la noi!”, ne-a spus o femeie, în trecere printre lucrători. De asemenea, copiii se bucură cel mai mult de plăcile de bazalt, care le oferă posibilitatea de a circula cu rolele sau cu trotineta. „E mai frumos acum, dar parcă nu se mai termină. Vin cu ăsta mic să se dea cu trotineta, că nu are unde în altă parte. E cam mult praf în schimb”, ne-a spus Åžtefan Ionescu, din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?