Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

Peste 70 de absolvenţi de liceu au renunţat la Bacalaureat


Nu toți absolvenții de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat în cadrul primei sesiuni, și-au manifestat interesul în a-și încerca norocul și în cadrul sesiunii din toamnă. Potrivit unei situații comunicate de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, aproximativ 1.750 candidați picați s-au înscris în vederea susținerii examenului de Bacalaureat din sesiunea august – septembrie. Asta în condițiile în care la nivelul județului nostru, 1.821 absolvenți nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în cadrul primei sesiuni.

Procentul de promovablitate în cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat a fost de numai 39,90. Sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat va debuta în zilele de 22 și 23 august cu susținerea probei de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare în limba română. De asemenea, în perioada 23 – 24 august se va desfășura proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Ultima probă practică, cea de evaluare a competențelor digitale, se va desfășura în zilele de 25 și 26 august. Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, se va desfășura luni, 29 august, urmând ca în data de 31 august candidații să susțină proba obligatorie a profilului. Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, se va desfășura în data de 2 septembrie. Primele rezultate vor fi afișate duminică, 4 septembrie. Candidații nemulțumiți pot depune contestații în intervalul orar 16.00 – 20.00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 7 septembrie. Cei care nu vor reuși să promoveze nici în cadrul acestei sesiuni, mai au o șansă abia în sesiunea din vara anului viitor.

Corigenții au o șansă 

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a anunțat, recent,  calendarul examenelor de corigență pentru anul școlar 2010-2011. Elevii din clasele terminale de liceu și clasele din învățământul profesional, anul de completare, vor susține corigențele în perioada 10-11 august, având astfel posibilitatea să participe la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Cei care vor rata sesiunea de corigențe de la începutul lunii august mai au o ultimă șansă în cadrul sesiunii de corigență din perioada 29 august – 2 septembrie.
De asemenea, elevii claselor din învățământul primar, din învățământul gimnazial și liceal, altele decât cele terminale, clasele din învățământul profesional, clasele de la școlile postliceale și de maiștri vor susține corigențele în perioada 29 august -2 septembrie. Elevii din clasa a VIII-a care au susținut și promovat examenul de corigență se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere, conform calendarului aprobat prin ordinul ministrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?